Πώς η Ελλάδα έφτασε μία ανάσα από τη χρεοκοπία

Επικοινωνία με τον Τζακ Λιού είχε ο Αλέξης Τσίπρας δύο ημέρες πριν λήξει η προθεσμία για την αποπληρωμή των 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, για να τον ενημερώσει ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει τη δόση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Βήμα” το βράδυ της περασμένης Κυριακής ενημερώθηκε από το οικονομικό επιτελείο ότι δεν υπήρχαν στα ταμεία χρήματα για να πληρωθεί τόσο η δόση προς το ΔΝΤ, όσο και οι μισθοί με τις συντάξεις.

Ετσι, κάλεσε τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών για να τον ενημερώσει για την απόφασή του. Μετά από το τηλεφώνημα, σήμανε παντού «συναγερμός» καθώς η χώρα βρισκόταν ένα βήμα πριν από το πιστωτικό γεγονός.

Η αποκάλυψη για τον τρόπο αποπληρωμής

Από το Σάββατο 9 Μαΐου τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ έγραφαν για τον τρόπο που η Ελλάδα θα βρει τα χρήματα για να αποπληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ.

Όπως έγραφαν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 

“Το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα όσα συζήτησε ο κ. Ντράγκι με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς και στην έμμεση υπόσχεση του Ευρωπαίου τραπεζίτη ότι θα επιτρέψει στην Τράπεζα της Ελλάδος την άτυπη χρηματοδότηση της οικονομίας, προκειμένου να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ, ύψους 680 εκατομμυρίων ευρώ.
Η εξέλιξη με την εντολή της Αθήνας για πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ αφού όπως αποκαλύφθηκε το ποσό βρισκόταν σε λογαριασμό ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Γιάννης Στουρνάρας έλυσε τα χέρια της κυβέρνησης «ανακαλύπτοντας» αυτόν τον λογαριασμό και με τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων πληρώθηκε η δόση στο ΔΝΤ την Τρίτη και δεν πειράχθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα.

Πηγή: parapolitika.gr

To Top