ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πώς “μπλοκάρει” ο νόμος την οικογένεια Καλαϊτζίδη όχι μόνο στον Άρη, αλλά σε οποιαδήποτε ΠΑΕ!

Με βάση την αθλητική νομοθεσία και εφόσον ο Άρης γίνει ΠΑΕ, προκύπτει νομικό πρόβλημα στην δραστηριοποίηση της οικογένειας Καλαϊτζίδη και ειδικότερα στη σχέση μεγαλομετόχου (Κάλας) και προπονητή (Δημήτρης Καλαϊτζίδης).

Το άρθρο 69 του αθλητικού νόμου και στην παράγραφο 8 αναφέρει τα εξής:

“Εν ενεργεία αθλητές, προπονητές, διαιτητές, παρατηρητές διαιτησίας, διαμεσολαβητές της παραγράφου 9 του άρθρου 90 του παρόντος, ιδιοκτήτες πρακτορείων προγνωστικών αγώνων ή στοιχημάτων, οι σύζυγοι αυτών και οι μέχρι δεύτερου βαθμού συγγενείς τους απαγορεύεται, με ποινή απόλυτης ακυρότητας της δικαιοπραξίας, να αποκτούν μετοχές Α.Α.Ε. του αθλήματος σε σχέση με το οποίο δραστηριοποιούνται αθλητικά ή επαγγελματικά”.

Ουσιαστικά το άρθρο δεν επιτρέπει να είναι μεγαλομέτοχος μιας ΠΑΕ ο Άλεξ Κάλας, ως αδελφός του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, όχι μόνο στον Άρη, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία, όσο είναι εν ενεργεία προπονητής ο δεύτερος.

Με πιο απλά λόγια: εάν ο Κάλας θέλει να μπει νόμιμα στο μετοχικό κεφάλαιο μιας ΠΑΕ (είτε είναι ο Άρης, είτε άλλη ομάδα, μια και ο νόμος μιλάει γενικά για ανώνυμη εταιρία του ίδιου αθλήματος), ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης θα πρέπει να σταματήσει να ασχολείται ενεργά με την προπονητική!

Είναι ένα ζήτημα το οποίο διερευνούν οι νομικοί του Άρη και λογικά θα βρεθεί στον δρόμο των κίτρινων, εφόσον συσταθεί η νέα ΠΑΕ, με δεδομένο όπως τονίζεται στην Αλκμήνης, ότι πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες και η νομιμότητα.

 

To Top