Πώς ο ΚΑΟΔ έβαλε… δύσκολα στον Παναθηναϊκό! Ιδέες και λύσεις ενόψει του τελικού!

Τέσσερις μέρες πριν ο ΚΑΟΔ έφτασε μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Για μια άστοχη βολή δεν πήρε τη νίκη. Ο Κώστας Μέξας, άμεσος συνεργάτης του Νέναντ Μάρκοβιτς εξηγεί στο PRESSARIS πώς ο ΚΑΟΔ έβαλε… δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Ίσως ο Άρης μπορεί να πάρει κάποιες ιδέες πέρα από το πλάνο που έχει καταρτίσει ο Μίλαν Μίνιτς και οι συνεργάτες του.

Ο ΚΑΟΔ ηττήθηκε τελικά με σκορ 87-85 στην παράταση, αφού ο Τζούλιαν Βον στα 0,2’’ πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας με το σκορ 71-72 υπέρ του Παναθηναϊκού είχε 1/2 βολές. Το παιχνίδι πήγε στην παράταση και εκεί κρίθηκε πάλι σε μια άστοχη βολή, καθώς ο Τζεϊκόβαν Μπράουν με το σκορ 83-85, είχε 1/2 βολές στα 9,5’’ πριν το φινάλε…

Όπως και να έχει ο ΚΑΟΔ πήγε να κάνει το δεύτερο “μπαμ” στην Α1 μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού. “Θεωρώ καταρχήν ότι πετύχαμε τον Παναθηναϊκό κάπως κουρασμένο, γιατί είχε τα ματς με την Μπαρτσελόνα και τα Τρίκαλα και ένα ταξίδι ως τη Δράμα. Ίσως το μυαλό τους να ήταν και στον τελικό του κυπέλλου. Μπήκαμε με πολύ μεγάλη ένταση, ενέργεια, πάθος και δύναμη, πήγαμε πολύ στην επαφή και ίσως αυτό δεν το περίμεναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Κάτι ανάλογο είπε άλλωστε και ο κόουτς Πεδουλάκης (σ.σ. “δεν προσεγγίσαμε με σωστό τρόπο το παιχνίδι”)”, είπε ο Μέξας, προσθέτοντας πως “ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα παίζει πολύ με ποστ απ παιχνίδι των γκαρντ. Πιστεύω ότι αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και τώρα, ίσως και με τον Ματσιούλις πάνω στον Πελεκάνο, ώστε να τον φθείρει αμυντικά. Εμείς κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα στο λόου ποστ. Ρισκάραμε το τρίποντο του Παναθηναϊκού, δώσαμε κατ’ επιλογή ελεύθερα τρίποντα, γιατί δεν θέλαμε να βάλουμε τον Διαμαντίδη μέσα στη ρακέτα από τις συνεργασίες στο πικ εν ρολ με τους ψηλούς. Δεν θέλαμε να δεχθούμε τέτοια καλάθια. Ο Διαμαντίδης βρήκε όλες τις σωστές πάσες για ελεύθερα σουτ στην εξέλιξη αυτών των φάσεων που προανέφερα, αλλά ήταν άστοχος και ο Μπράμος (1/6τρ.) και ο Ματσιούλις (2/6τρ.) και ο Γκιστ (0/2τρ.)”.

Επιθετικά ο ΚΑΟΔ στηρίχθηκε σε κάτι που ο Άρης δεν έχει. Εκρητικούς Αμερικανούς περιφερειακούς. Ο Μπράουν και ο Τζόουνς σκόραραν 27 και 23 πόντους αντίστοιχα, έχοντας 10/20β., 7/10δπ. και 9/13τρ.! “Και τα δύο παιδιά έβαλαν μεγάλα καλάθια. Πολύ δύσκολα καλάθια, δεν το συζητάμε αυτό. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με αλλαγές στα σκριν στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι δύο Αμερικανοί και βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν”.

Αναλύοντας τον τελικό ο άμεσος συνεργάτης του Νέναντ Μάρκοβιτς στον ΚΑΟΔ τόνισε πως “ο Άρης θα πρέπει να πάει το παιχνίδι σε χαμηλό σκορ. Θεωρώ δεδομένο ότι τα παιδιά του Άρη θα βγάλουν και πάθος και ενέργεια στο γήπεδο, γιατί το κίνητρο της παρουσίας σε έναν τελικό είναι τεράστιο. Επιθετικά ίσως θα πρέπει να τρέξει σε κάποιες περιπτώσεις, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει υπεροπλία στο παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε…”.



To Top