Ρίβερ Πλέιτ: Βρήκε ταλέντα μέσω… WhatsApp!

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του ταλέντου. Η Ρίβερ Πλέιτ πάει σε άλλο επίπεδο την διαδικασία αναζήτησης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που θα επανδρώσουν, καταρχήν, τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Πως; Καλώντας τους νεαρούς να στείλουν μέσω WhatsApp ένα βίντεο διάρκειας έως πέντε λεπτών με τις καλύτερες ενέργειες των πιτσιρικάδων σε ένα επίσημο παιχνίδι, ώστε οι Εκατομμυριούχοι να κρίνουν ποιοι αξίζουν μια ευκαιρία.

Η ανταπόκριση ήταν τεράστια, αφού μέσα σε 75 ημέρες παρέλαβαν… 7.000 βίντεο από Αργεντινή, Βραζιλία, Κολομβία και Παραγουάη, μεταξύ άλλων χωρών! Από αυτά, μόλις σαράντα παίκτες πέρασαν στον «τελικό».

Από αυτούς, οι έντεκα είναι Νέοι (γεννημένοι μεταξύ του 2002 και του 2006) και θα βρεθούν στο Μπουένος Άιρες, προκειμένου να αξιολογηθούν από κοντά. Οι τέσσερις είναι άνω των 18 ετών και προέρχονται από το εξωτερικό: Δύο Παραγουανοί και δύο Κολομβιανοί.

Από την ηλικία των Παίδων (γεννημένοι μεταξύ του 2007 και του 2014), επελέγησαν 23 ταλεντάκια τα οποία, όταν λήξει η καραντίνα λόγω του κορονοϊού, θα κληθούν στο προπονητικό κέντρο της Ρίβερ, όπου θα περάσουν μια εβδομάδα προπονήσεων με το αντίστοιχο ηλικιακό τους τμήμα.

To Top