Ραγδαίες εξελίξεις για το άρθρο 99, υπό παραίτηση η νομική υπηρεσία!

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΠΑΕ Άρης για την υπόθεση υπαγωγής της στο άρθρο 99! Πληροφορίες του PRESSARIS αναφέρουν ότι τα μέλη της νομικής υπηρεσίας που ασχολείται με την υπόθεση είναι υπό παραίτηση, ενώ από την Αθήνα προκύπτει στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης για τις υποθέσεις γύρω από το άρθρο 99 με στόχο την άπορριψή τους!

Σήμερα το απόγευμα (5μ.μ.) έχει συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στην ΠΑΕ. Οι αρνητικές εξελίξεις αν τελικά οριστικοποιηθούν θα είναι “ταφόπλακα” στην προσπάθεια που κάνει η ΠΑΕ να εξυγιανθεί οικονομικά μέσω του άρθρου 99 και να παραμείνει βιώσιμη.

Η τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει στάση σε ότι αφορά το άρθρο 99. Η τοποθέτηση του Χάρη Θεοχάρη στην θέση του γενικού γραμματέα Εσόδων είναι ο προπομπός των εξελίξεων, που έχει δώσει εντολή το Υπουργείο Οικονομικών και ο υφυπουργός, Γιώργος Μαυραγάνης να “τρέξουν”.

Πλέον το δημόσιο δεν θα συναινεί για καμία υπόθεση που αφορά τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα. Το 55% των βεβαιωμένων εσόδων της ΠΑΕ είναι προς το δημόσιο, οπότε αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς το μέγεθος της ζημιάς, αν τελικά συμβούν όλα τα παραπάνω!

Επιπροσθέτως, υπάρχουν παράμετροι στην συνεργασία της νομικής υπηρεσίας (Αργυριάδης, Τσομίδης, Χριστοφορίδης) που έχει αναλάβει την υπόθεση, που δεν έχουν τηρηθεί ακόμα από τη διοίκηση της ΠΑΕ. Όλα αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν σήμερα το απόγευμα μέσα σε βαρύ κλίμα… Για οτιδήποτε νεότερο το PRESSARIS θα σας κρατάει ενήμερους!

 

To Top