ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ραφαέλ Καμάτσο: Ένα επιτυχημένο δοκιμαστικό τον έστειλε στη Λίβερπουλ (photos)

Το deal του Άρη με τον Ραφαέλ Εουκλίντες Σοάρες Καμάτσο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι προ των πυλών.

Ο 22χρονος (γεννημένος 22 Μαΐου 2000) πολυθεσίτης Πορτογάλος αγωνίζεται στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την επόμενη εβδομάδα έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα και να βοηθήσει την ομάδα του Χερμάν Μπούργος

Γεννήθηκε στη Λισαβόνα. Κατάγεται από την Αγκόλα. Ο Καμάτσο εντάχθηκε στις ακαδημίες της Λίβερπουλ, ενώ προηγουμένως ανήκε στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η μεταγραφή του στις ακαδημίες της Λίβερπουλ έγινε στο τέλος της σεζόν 2015-16 μετά από επιτυχημένο δοκιμαστικό. Είναι ευέλικτος παίκτης ο οποίος μπορεί να παίξει οπουδήποτε, ενώ έχει αγωνιστεί από δεξιός μπακ ως εξτρέμ.

Η πρώτη φορά που κάθισε στον πάγκο της Λίβερπουλ ήταν στο ντέρμπι του Μέρζισαϊντ με αντίπαλο την Έβερτον στις 7 Απριλίου 2018, αλλά δεν αγωνίστηκε. Τον Δεκέμβριο του 2018 μπήκε και πάλι στην αποστολή των κόκκινων και κάθισε στον πάγκο για τα ματς με Μπέρνλι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντίστοιχα. Το ντεμπούτο του το έκανε σε αγώνα του τρίτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας εναντίον των Γουλβερχάμπτον Γουόντερερς στις 7 Ιανουαρίου 2019, ενώ 12 μέρες αργότερα έκανε το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ σε νίκη 4-3 εναντίον της Κρίσταλ Πάλας.

Στις 27 Ιουνίου 2019 ο Καμάτσο υπέγραψε με τη Σπόρτινγκ, σηματοδοτώντας την επιστροφή του στην πορτογαλική ομάδα μετά από 3.5 χρόνια, η οποία πλήρωσε το ποσό των 5.000.000 ευρώ για να τον αγοράσει. Το 2021 αγωνίστηκε δανεικός στη Ρίο Άβε και πέρσι στην Μπελενένσες, με την οποία είχε 17 συμμετοχές, ενώ έχει υπάρξει διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας και έχει αγωνιστεί σε 37 παιχνίδια μετρώντας δέκα γκολ.

To Top