Ρεκόρ παραβάσεων για παρκάρισμα στη Θεσσαλονίκη

Μέσα σε μια μόλις ημέρα, κόπηκαν 1.400 κλήσεις για παράνομη στάθμευση σε κεντρικά σημεία της πόλης, αριθμός ρεκόρ που φέρνει «πρωτιά» στους Θεσσαλονικείς.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

«Υπερωρίες» δούλεψε η Δημοτική Αστυνομία της Θεσσαλονίκης, για να βεβαιώσει όλες τις παραβάσεις στην πόλη. Πιο συγκεκριμένα, τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης ήταν τόσα πολλά, που κάνουν ένα νέο ρεκόρ! 1.400 κλήσεις σε μια μόνο μέρα είναι ένα αξιοσέβαστο νούμερο, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο συνηθισμένος αριθμός κατά μέσο όρο είναι 500 με 600 κλήσεις.

Γενικότερα όμως, η παράνομη στάθμευση έχει αυξηθεί στην πόλη της Βόρειας Ελλάδας, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Τα στοιχεία λένε ότι το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου βεβαιώθηκαν 10.000 περισσότερες παραβάσεις σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Ειδικά την περίοδο των εορτών, το φαινόμενο παρατηρήθηκε ακόμη πιο έντονα και η Δημοτική Αστυνομία έλαβε τα μέτρα της προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά στα κεντρικά σημεια της Θεσσαλονίκης.

Τον Δεκέμβρη και μόνο, αφαιρέθηκαν συνολικά 190 πινακίδες κυκλοφορίας! Τσιμισκή, Εγνατία, Λεωφόρος Νίκης, Βασ. Όλγας και Αγ. Δημητρίου, ήταν τα σημεία που έδωσαν μεγαλύτερη βάση, στα οποία παρατηρήθηκε και η περισσότερη παραβατικότητα. Το διπλοπαρκάρισμα αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό των κλήσεων, δεν έλειψαν όμως και οι οδηγοί με μηδενικό επίπεδο κοινωνικής συμπεριφοράς, που έκλεισαν ράμπες ΑμΕΑ και διαβάσεις πεζών.

To Top