ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεσιτάλ αστοχίας κι ατυχίας! Μονόλογος του Άρη, με 21 τελικές αλλά χωρίς γκολ, 0-0 (videos)

Κι όμως αυτό το ματς ο Άρης δεν το κέρδισε! Οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες, στάθηκαν κι άτυχοι και μοιραία έμειναν στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό, στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ. Από το 71΄με 10 παίκτες ο Παναθηναϊκός, μακριά από τη νίκη σε ένα σερί ματς ο Άρης, που έκανε την πιο “γεμάτη” του εμφάνιση στα πλέι οφ, παρότι δεν ήρθε η νίκη. 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Άκης Μάντζιος επανέφερε το 4-2-3-1. Ο Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, με τους Σάκιτς στα δεξιά και τον Γκάνεα στα άκρα της άμυνας και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Δεληζήση με τον Ροζ. Στον χώρο του κέντρου δίδυμο οι Σάσα, Ματίγια, ενώ στην τετράδα της μεσοεπιθετικής γραμμής οι Μαντσίνι, Γκαρσία, Μπερτόγλιο και Μάνος.

Κάτω από τα δοκάρια για τον Παναθηναϊκό ο Διούδης. Στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ και Μολό. Στα χαφ οι Αλεξανδρόπουλος – Σανκαρέ ενώ στο αριστερό άκρο ο Βιγιαφάνιες και στο δεξί ο Χατζηγιοβάνης. Επιθετικό δίδυμο οι Μακέντα – Καρλίτος.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΓΚΟΛ… 

Ο Άρης είχε την κατοχή στο α΄ημίχρονο, κατά διαστήματα έπαιξε πιεστικό προς την άμυνα του Παναθηναϊκού ποδόσφαιρο, με τους “κιτρινόμαυρους” να έχουν και τις σημαντικότερες στιγμές στα πρώτα 45 λεπτά.

Στο 13΄, ο Σάσα απείλησε πρώτος, αλλά χωρίς αποτέλεσμα καθώς το σουτ του πέρασε πολλά μέτρα πάνω από την εστία του Διούδη. “Απάντησε” ο Καρλίτος στο 19΄, αλλά ο Κουέστα ήταν σε ετοιμότητα. Ο Χατζηγιοβάνης έσπασε την γραμμή οφ σάιντ της άμυνας του Άρη, βγήκε στο 25΄ απέναντι στον Κουέστα, αλλά ο Σάσα με τάκλιν σταμάτησε το πλασέ του, παραχωρώντας κόρνερ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, στο 34΄. Σουτ του Σάσα με φάλτσο εκτός μεγάλης περιοχής, μετά από πάσα του Ματέο, ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη!

Η σημαντικότερη χαμένη ευκαιρία για τον Άρη, στο 43΄, όταν Σάσα-Μπερτόγλιο έπαιξαν ωραία το ένα-δύο, ο Βραζιλιάνος γύρισε από τα αριστερά, ο Διούδης έδιωξε δύσκολα και επί της ουσίας έστρωσε στον αμαρκάριστο Μαντσίνι, που με το αριστερό, έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Παναθηναϊκού!

ΡΕΣΙΤΑΛ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ

Το δεύτερο 45λεπτο, ξεκίνησε με μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Άρη και πάλι με τον Μαντσίνι. Ο Σένγκεφελντ, δεν μπόρεσε να κερδίσει την κατοχή μετά το γέμισμα του Ροζ, ο Μαντσίνι σούταρε πάνω από την εστία! Στο 47΄και πάλι ο Αργεντινός, δοκίμασε το δεξί του πόδι, από μακριά, έξω αριστερά, εύκολα μπλόκαρε ο Διούδης.

Στο 59΄, από την πάσα του Ματίγια, προϋποθέσεις για τετ α τετ από τον Ματέο, άργησε πολύ, στη συνέχεια γύρισμά του δεν βρήκε κανέναν συμπαίκτη του, με την ευκαιρία να χάνεται.

Ο Διούδης αρνήθηκε το γκολ στον Γκάμα, στο 68΄, καθώς ο Πορτογάλος είχε ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ με εντυπωσιακή επέμβαση, κράτησε το 0-0! Στο 70΄, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Γκάνεα πιάνει ευθύβολο σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, αλλά ο Διούδης την μπλόκαρε. Στη συνέχεια της φάσης, ο Πούγγουρας θα αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα, καθώς έπιασε από τον λαιμό τον Μαντσίνι και τον πέταξε στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 72΄, ο Ματίγια σημάδεψε πρώτα το τοίχος του Παναθηναϊκού στο φάουλ και στη συνέχεια σούταρε με το αριστερό άουτ. Στο 79΄, ο Ματέο με διαγώνια πάσα βρήκε τον Μπρούνο που μόλις είχε μπει στο ματς, αλλά το πλασέ του Βραζιλιάνου ήταν εύκολη υπόθεση για τον Διούδη.

Μία κεφαλιά του Σούντγκρεν μετά την σέντρα του Μπρούνο στο 90΄, κατέληξε άουτ, ενώ στο 91΄, με το αριστερό ο Μπρούνο σημάδεψε τον Διούδη. Δυνατό σουτ του Γκάνεα, στο 94΄, απομάκρυνε και πάλι ο Διούδης. Ο Άρης ξεπέρασε τις 20 τελικές, αλλά δεν έβαλε γκολ, με το 0-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς (84΄Σούντγκρεν), Δεληζήσης, Ροζ, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Μαντσίνι (78΄Μπρούνο), Μπερτόγλιο (65΄Γκάμα), Ματέο, Μάνος

Παναθηναϊκός (Σ. Συλαϊδόπουλος): Διούδης, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ (53΄λ. τρ. Σάντσες), Μολό, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (75΄Μπουζούκης), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (65΄Ιωαννίδης), Μακέντα (75΄Καραγιάννης), Καρλίτος (65΄Μαουρίτσιο)

Διαιτητής: Βαντ (Ουγγαρία), Βοηθοί: Ίστβαν-Γεωργίου, 4ος: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), VAR: Τιάγκο Μαρτίνς (Πορτογαλία), AVAR: Πετρόπουλος

 

 

To Top