Ριέρα: «Ισχυρή προσωπικότητα ο Αλκαράθ, αλλά χρειάζεται χρόνο»

Ο Ισπανός ατζέντης, Μιγκέλ Ριέρα μίλησε για το προφίλ του Λούκας Αλκαράθ ο οποίος είναι ο πρώτος υποψήφιος για να αναλάβει την ομάδα του Άρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις:

Για το προφίλ του Λούκας Αλκαράθ:

«Είναι ένας προπονητής με δυνατό χαρακτήρα γι’ αυτό είναι και γνωστός στην Ισπανία. Είναι οργανωτικός και έχει ξεκάθαρες ιδέες, δουλεύει συνήθως με σύστημα 4-4-2 και είναι πιστός στο σύστημα του. Δουλεύει πάρα πολύ με τη σωματική δύναμη των παικτών. Είναι προπονητής που έχει καταφέρει σημαντικά πράγματα στην Ισπανία. Πριν λίγα χρόνια ήταν από τους πιο σημαντικούς στη Β’ κατηγορία της Ισπανίας, τα τελευταία χρόνια όμως δεν είναι κάπου. Γενικά έχει πετύχει σημαντικά πράγματα στην Ισπανία γι’ αυτό και τον σέβονται όλοι εκεί».

Για το πέρασμά του από την Αλμερία:

«Η Αλμερία δεν είναι καλό παράδειγμα γιατί δεν είναι ομάδα του προπονητή, φέρνει παίκτες για να ανέβει κατηγορία, δεν είναι ομάδα που βασίζεται στον προπονητή και γι’ αυτό δεν είναι καλό παράδειγμα».

Για τις συνθήκες που επικρατούν στον Άρη και αν μπορέσει να καταφέρει:

«Είναι ένας προπονητής που θα βοηθήσει σίγουρα τον Άρη. Έτσι πως είναι η ομάδα είναι δύσκολο να τερματίσει στις πρώτες θέσεις, αν θέλει όμως να είναι στη μέση της βαθμολογίας θα τα καταφέρει.

Ο Άρης αυτή τη στιγμή δεν έχει την ψυχολογία να χτυπήσει τις πρώτες θέσης. Θα βοηθήσει την ομάδα αλλά και η ομάδα πρέπει να τον βοηθήσει. Είναι ο κατάλληλος προπονητής ώστε να βοηθήσει τον Άρη να ξεφύγει από τα προβλήματα.

Είναι προπονητής με δυνατό χαρακτήρα, θα αντέξει δεν τον φοβάμαι. Ίσως η ομάδα δεν έχει την υπομονή που πρέπει για ένα νέο προπονητή, η ομάδα είναι σε δύσκολη κατάσταση, πρέπει να έχει υπομονή και δεν ξέρω αν αντέξει στην πίεση».

To Top