Ριζικές αλλαγές προτάθηκαν στον Βασιλακόπουλο!

Κατάργηση της ΕΕΑ, κατάργηση των ΚΑΕ, κατάργηση του άρθρου 84 περί τηλεοπτικών δικαιωμάτων, κατάργηση του ΙΚΑ και ρύθμιση των “σχέσεων” με τη FIBA σε ότι αφορά το διαιτητικό δικαστήριο ήταν τα αιτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι του ΕΣΑΚΕ, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Γιάννης Δαμιανίδης, στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Η αντιπροσωπεία του ΕΣΑΚΕ συζήτησε για πολύ ώρα με τον ισχυρό άνδρα του ελληνικού μπάσκετ στα γραφεία της ομοσπονδίας. Ζητήθηκε να επιστρέψουν οι ομάδες σε καθεστώς ΑΣ, να γίνουν δηλαδή ερασιτεχνικές και να υπάγονται στο υπουργείο Εμπορίου σαν ξεχωριστό τμήμα του Ερασιτέχνη, ώστε να μην υπάρχουν πλέον ΚΑΕ και επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού.

Ζητήθηκε επίσης να καταργηθεί το άρθρο 84 του αθλητικού νόμου, με το οποίο κάθε ΚΑΕ έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί μόνη της την παραχώρηση των τηλεπτικών δικαιωμάτων. Αυτό έγινε προς την κατεύθυνση της υπαγωγής των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε κεντρική διαχείριση, ώστε οι ομάδες εκτός Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να έχουν περισσότερα έσοδα από την τηλεόραση και όχι τα… ψίχουλα που δίνονται μέχρι σήμερα. Η ΕΟΚ απάντησε θετικά σε αυτό το αίτημα και θα συναινέσει.

Συζητήθηκε επίσης το πως θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς της σχέσης με το διαιτητικό δικαστήριο της FIBA (FAT), όπως και το ότι δεν θα πρέπει οι ομάδες να πληρώνουν το ΙΚΑ των παικτών, από τη στιγμή που αυτοί είναι ασφαλισμένοι ιδιωτικά.

Το θέμα της αναβολής του πρωταθλήματος τέθηκε από την αντιπροσωπεία στον κ. Βασιλακόπουλο, όμως η απάντηση πως είναι θέμα που αφορά τον ΕΣΑΚΕ και άρα θα τεθεί σε λίγη ώρα στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου.

To Top