Ριμπάουντ και άμυνα δίνουν το “διπλό” μέσα στη Δράμα

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του αναζητάει σήμερα (19.00, ΕΤ3) ο Άρης στη Δράμα απέναντι στον ΚΑΟΔ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στην Α1. Οι κίτρινοι μετά από καιρό είχαν όλη τη βδομάδα ηρεμία και καλή ψυχολογία απόρροια της νίκης τους επί του Ίκαρου, πλέον όμως την έχουν αφήσει πίσω τους, γιατί πρέπει να κερδίσουν και τον ΚΑΟΔ, προκειμένου να καλύψουν το χαμένο έδαφος από το άσχημο ξεκίνημα.

Αγωνιστικά οι δύο ομάδες διαφέρουν αρκετά. Ο ΚΑΟΔ στηρίζει ως επί το πλείστον στους ξένους τους (Νόουλς, Πάλμερ, Ντέιλ), ο Άρης στο ελληνικό στοιχείο. Ο ΚΑΟΔ αρκέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι, ο Άρης προς το παρόν αναζητάει την αγωνιστική του ταυτότητα μέσα από την αμυντική του λειτουργία.

Ο ΚΑΟΔ, όπως επεσήμανε και ο τεχνικός του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου έχει 16 περισσότερες κατοχές και 6 περισσότερα ριμπάουντ από την ομάδα του κατά μέσο όρο. Εκεί πρέπει να εστιάσει ο Άρης. Να μη δώσει δεύτερες ευκαιρίες στον ΚΑΟΔ να “χτυπήσει” στην επίθεση, ελέγχοντας τα ριμπάουντ. Πως; Μέσα από την ομαδική αντίδραση και την σωστή αμυντική λειτουργία ατομικά και ομαδικά.

Οι Δραμινοί είναι με την πλάτη στον τοίχο, γιατί βρίσκονται στην ίδια θέση που βρισκόταν ο Άρης την περασμένη βδομάδα, μετρώντας τέσσερις σερί ήττες. Το χειρότερο γι’ αυτούς είναι ότι έχασαν όλα τα παιχνίδια στο τελευταίο σουτ!

Ο Άρης θα προσπαθήσει να επιβληθεί με την εμπειρία που έχουν συγκεκριμένοι παίκτες, όπως περίπου έκανε κόντρα στον Ίκαρο, όταν “βγήκαν” μπροστά οι Πελεκάνος, Χαρίσης, Ασημακόπουλος, Καραποστόλου.

Με νίκη ο Άρης κλείνει θετικά ένα προβληματικό ξεκίνημα, με ήττα παραμένει στην αβεβαιότητα. Όπως και να έχει το επόμενο διάστημα που ακολουθεί θα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά από παίκτες και τεχνική ηγεσία για να βρει η ομάδα έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό.

 

To Top