Ρονάλντο: Κανένα τρόπαιο με το νούμερο ”9”

Το καλοκαίρι του 2009 προσγειώθηκε στη Μαδρίτη ο 23χρονος Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Ρεάλ έβγαλε από τα ταμεία της 94 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ρεκόρ για την εποχή για να αποκτήσει τον Πορτογάλο επιθετικό από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το Σαντιάγκο Μπερναμπέου γέμισε με 80 χιλιάδες φιλάθλους να μαζεύονται για την παρουσίαση του νέου αστέρα με το νούμερο ”9”.

Ο 23χρονος ξεπέρασε το ρεκόρ των 75 χιλιάδων Ιταλών που βρέθηκαν στην παρουσίαση του Ντιέγκο Μαραντόνα στη Νάπολι.

ροναλντο

Ο θρύλος των ”μερένγκες”, Αλφρέδο Ντι Στέφανο, παρέδωσε την φανέλα της ”βασίλισσας” στον Κριστιάνο με το 9 στη πλάτη, καθώς το ”7” ήταν καπαρωμένο από τον Ραούλ. Ο Ρονάλντο πήρε το νούμερο του Αργεντινού Χαβιέ Σαβιόλα, που δεν κατόρθωσε να δικαιώσεις τις προσδοκίες. Ο 33χρονος αρχηγός (El Capitan), Ραούλ Γκονζάλεθ, φόρεσε την φανέλα με το νούμερο ”7” από το 1996 μέχρι τις 25 Ιουλίου του 2010, όταν αποχώρησε από την πρωτεύουσα για να μετακομίσει στη Γερμανία και τη Σάλκε. Στην τελευταία του σεζόν ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό, το κλίμα είχε βαρύνει και ήρθε η ώρα να ετοιμάσει βαλίτσες αποχωρώντας μετά από 15 χρόνια παρέα με τον Γκούτι.

ροναλντο

Κατά την διάρκεια της περιοδείας της Ρεάλ στις ΗΠΑ και το Λος Άντζελες, ο Ρονάλντο ζήτησε ανοιχτά το νούμερο ”7”, λέγοντας πως ”Ο Ραούλ θα είναι χαρούμενος με την επιλογή μου, καθώς ξέρει ποιος είμαι και πως σκέφτομαι”. Θυμίζουμε πως ο Ρονάλντο όταν μετακόμισε από τη Λισαβόνα στο Μάντσεστερ είχε ζητήσει το νούμερο 28, όμως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τον έπεισε να αλλάξει φανέλα και να πάρει το ”7”, ακολουθώντας τα βήματα των Τζορτζ Μπεστ, Έρικ Καντονά και Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο Ρονάλντο έκανε ντεμπούτο στη La Liga τον Αύγουστο του 2009 απέναντι στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια πετυχαίνοντας και το παρθενικό του γκολ με τη Ρεάλ. Σκόραρε στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου με το συγκεκριμένο επίτευγμα.

Το δυνατό και ενθουσιώδες ξεκίνημα, επισκιάστηκε από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο, όταν είχε υποχρεώσεις με την Εθνική Πορτογαλίας τον Οκτώβριο που τον κράτησε εκτός γηπέδων για εφτά εβδομάδες. Με την επιστροφή του δέχτηκε και την πρώτη κόκκινη κάρτα της καριέρας του με την λευκή φανέλα κόντρα στην Αλμερία, ενώ πέτυχε και το πρώτο χατ τρικ προς τα τέλη του πρωταθλήματος απέναντι στη Μαγιόρκα (4-1).Τελείωσε την σεζόν σκοράροντας 33 γκολ σε 35 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και τερμάτισε 2ος στην ψηφοφορία για την κατάκτηση της χρυσής μπάλας, πίσω από τον Λιονέλ Μέσι. Μια σεζόν με διαφορετικό νούμερο και μια σεζόν που ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα τρόπαιο…Με το που έβαλε το 7, άρχισε να γράφει ιστορία και στα υπόλοιπα χρόνια που φόρεσε την ένδοξη φανέλα, κέρδισε 15 τρόπαια και έγινε ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου όλων των εποχών.

Νούμερο ”9” βρήκε γρήγορα η Ρεάλ στο πρόσωπο του Γάλλου επιθετικού Καρίμ Μπενζεμά, που μετά το ”11” παρέλαβε το κανονικό του νούμερο και γράφει ιστορία. Μετά τον Ρονάλντο το νούμερο ”7” είναι πιο δύσκολο να βρεθεί με τον Βέλγο Εντέν Αζάρ στην παρθενική σεζον στη Μαδρίτη να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και να έχει τραυματιστεί τέσσερις φορές…Η Ρεάλ πάντως έχει ακόμα τον πρώτο λόγο για τον τίτλο με τον Γκάρεθ Μπέιλ ουσιαστικά ξένο σώμα και τον Αζάρ της Τσέλσι.

ρεαλ
Πηγή: novasports
To Top