Ρον Ντέιβις: «Θα αγωνιστώ με όλη μου την καρδιά για τον Άρη»

Όλα έγιναν με αστραπιαία ταχύτητα. Ο Ρόναλντ Ντέιβις με το που έγινε αποδέκτης της πρότασης του Άρη, δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο για να πει το «ναι» και να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής σεζόν… Πριν από λίγο ο αμερικάνος μίλησε στο επίσημο σάιτ της ΚΑΕ Άρης εκφράζοντας τη μεγάλη του διάθεση να αγωνιστεί με τους κίτρινους.

davis-Ρόναλντ, αν και βρίσκεσαι λίγη ώρα στην Θεσσαλονίκη, ωστόσο ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις που έχεις αποκομίσει για τον Άρη;

«Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ήρθα σε μια ιστορική ομάδα. Αυτό μου έδωσε να καταλάβω ο μάνατζερ της ομάδας (σ.σ. Βασίλης Βουρτζούμης), όσο κατευθυνόμασταν από το αεροδρόμιο για το γήπεδο. Μου αρέσει πολύ που βρίσκομαι εδώ πέρα. Ειδικά το γήπεδο. Μόλις φτάσαμε και είδα την εξωτερική του πλευρά συμπέρανα πως είναι πολύ μεγάλο. Οι άνθρωποι της ομάδας είναι πολύ ευγενικοί μαζί μου και πραγματικά νιώθω πολύ όμορφα. Είναι χαρά μου να βρίσκομαι στον Άρη και ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους της ομάδας που μου έδωσαν την ευκαιρία να αποτελέσω και εγώ κομμάτι της ιστορίας αυτού του συλλόγου».

davis-afixi-Πρόλαβες στο σύντομο χρονικό διάστημα που είχες να συλλέξεις πληροφορίες για τη νέα σου ομάδα;

«Δυστυχώς όχι, διότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα, οπότε δεν είχα τον χρόνο για να το κάνω. Με το που συμφώνησα να αγωνιστώ στον Άρη, την επόμενη μέρα ήρθα κιόλας! Ρώτησα βέβαια κάποια πράγματα τον ατζέντη μου, ο οποίος μου μετέφερε πολύ καλά λόγια και έτσι βρίσκομαι εδώ. Τα υπόλοιπα θα έχω την δυνατότητα να τα μάθω από κοντά».

-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου φορώντας την κίτρινη φανέλα;

 «Θέλω να κερδίζω. Με ενδιαφέρει φυσικά το να παίζω καλά, αλλά πάνω από όλα θέλω να κερδίζω. Το πιο σημαντικό είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα».


– Πως θα σκιαγραφούσες το αγωνιστικό σου προφίλ;

«Είμαι θα έλεγα ένας all around παίκτης. Μπορώ να σκοράρω, να αμύνομαι, να μαζεύω ριμπάουντ και γενικότερα να αγωνίζομαι σκληρά κάνοντας ότι μου ζητήσει ο κόουτς».

davis-vourtzoumis-Έχεις αγωνιστεί στην Ιταλία, το Ισραήλ και στην Κύπρο. Έχοντας παραστάσεις από τον τρόπο που παίζεται το ευρωπαϊκό μπάσκετ θεωρείς ότι θα σου πάρει λίγο χρόνο προσαρμογής στον Άρη;

«Ναι αυτό πιστεύω. Θα κάνω μερικές προπονήσεις με την ομάδα και όλα θα έρθουν από μόνα τους. Ανυπομονώ να γνωριστώ με τον κόουτς, τους συμπαίκτες μου, αλλά και να φανώ αντάξιος της ευκαιρίας που μου δόθηκε να αποτελέσω μέλος σε μια τόσο ιστορική ομάδα. Παράλληλα αντιμετωπίζω σαν μια έξτρα πρόκληση την συμμετοχή μου στο Eurocup, καθότι δεν έχω ξανά παίξει στην συγκεκριμένη διοργάνωση».

-Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους του Άρη;

«Να είναι έτοιμοι, γιατί πιστεύω ότι θα ανακάμψουμε και θα έχουμε στο τέλος έναν θετικό απολογισμό. Ανυπομονώ να τους δω στο γήπεδο και να παίξω για εκείνους. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στον Άρη. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Γι’ αυτό δεν θα αρχίσω να εγγυώμαι είσοδο στα πλέι οφς και κατάκτηση πρωταθλήματος. Οι επιτυχίες έρχονται μόνο μέσα στο παρκέ. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι θα παίζω κάθε βράδυ σκληρά και με όλη μου την καρδιά για τον Άρη».

 

To Top