ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ρουπ: “Έχουμε καλή ομάδα, με καλό κόσμο, αλλά δεν είμαι 100% ευχαριστημένος”

Ο Λούκας Ρουπ παραχώρησε συνέντευξη στην γερμανική ιστοσελίδα mannheimer-morgen και μίλησε για την παρουσία του και το μέλλον του στους κιτρινόμαυρους, αλλά και τους τραυματισμούς του που τον έχουν αφήσει εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα. 

Μεταξύ άλλων ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει: «Αυτή τη στιγμή επικρατεί απόκοσμη σιωπή γύρω από τα γήπεδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας. Μετά από σοβαρές ταραχές που κορυφώθηκαν με τον θάνατο δύο οπαδών και πρόσφατα ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε ένα δραστικό μέτρο τον Δεκέμβριο: μόνο παιχνίδια… φαντασμάτων θα γίνονται στην ελληνική Super League μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024. Επιπλέον, οι διαιτητές ποδοσφαίρου προχώρησαν σε απεργία επειδή κάποιοι «οπαδοί» τους απείλησαν. Συνθήκες που είναι εντελώς ξένες για τον Λούκας Ρουπ».

Ο 32χρονος μέσος σχολίασε επί τούτου: «Η ζωή εδώ στην Ελλάδα είναι υπέροχη, απολαμβάνω τον καιρό, την πόλη, τους ανθρώπους, το φαγητό και το τοπίο. Υπάρχουν όμως και σκοτεινές πλευρές. Είναι δύσκολο για τους συλλόγους να παίζουν χωρίς κόσμο γιατί συν τοις άλλοι πρέπει να βεβαιωθούν ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά».

Για τον τραυματισμό που πέρασε, ο Ρουπ σχολίασε: «Ο μηνίσκος μου ήταν πειραγμένος. Τίποτα κακό, αλλά ήταν κάτι που έπρεπε να ξαναφτιάξω και να μείνω έξω για 2,5 μήνες μετά το χειρουργείο. Τα νέα είναι καλά. Το γόνατο είναι εντάξει, αλλά απαιτείται υπομονή όταν επιστρέφεις. Σίγουρα δεν είναι ένα από τα δυνατά μου σημεία. Αλλά έχω μάθει να ακούω το σώμα μου».

Και πρόσθεσε: Σε τελική ανάλυση, δεν θέλω μόνο να βοηθήσω τον σύλλογο και την ομάδα, αλλά θέλω επίσης να δείξω τον εαυτό μου».

Όσο για το μέλλον του μιας και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει πως…: «Το συμβόλαιο του Ρουπ λήγει στις 30 Ιουνίου 2024 και η οψιόν για έναν ακόμη χρόνο στην ΠΑΕ Άρης, όπου είναι μέλος από τον Ιανουάριο του 2023, μάλλον δεν θα ασκηθεί».

Ο ίδιος ο παίκτης σχολιάζει: «Δεν είμαι 100% ευχαριστημένος από τη δουλειά μου εδώ. Μπορώ να με φανταστώ όμως να μένω ή να επιστρέψω στη Γερμανία. Θέλω να παίξω σε καλό επίπεδο για μερικά χρόνια ακόμα. Τόσο φιλόδοξος είμαι. Και εφόσον το σώμα μου συνεργάζεται και διασκεδάζω, δεν πειράζει».

Όσο για το τέλος της καριέρας του: «Είναι ακόμα πολύ μακριά για μένα. Αρκεί να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και να έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Έχουμε μια καλή ομάδα εδώ, με καλό κόσμο και όλα είναι ακόμα πιθανά στα play-offs».

To Top