Ρωμανίδης: “Δεν είναι μόνο στο χέρι μας, να κρατήσουμε με νέο συμβόλαιο τον Κέλι”

Ο πρώην άσος του μπασκετικού Άρη και νυν Σύμβουλος της ΚΑΕ, Μιχάλης Ρωμανίδης, μίλησε για την απόφασή του να επιστρέψει φέτος στον Άρη από έναν άλλο ρόλο, την πορεία των κιτρινόμαυρων μέχρι τώρα, τους καλαθοσφαιριστές της ομάδας, τον Γιάννη Καστρίτη, αλλά και τη συνέχεια της σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101.7:

Για την εμφάνιση απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρων και την επιστροφή του Άρη στις νίκες: “Ήταν μία πολύ καλή αμυντική εμφάνιση για την ομάδα, μέσα από την προσπάθεια όλων των παιδιών. Καταφέραμε και κερδίσαμε εύκολα το παιχνίδι. Επιθετικά χρειάζεται λίγος ακόμη χρόνος για να βρούμε το ρυθμό μας, μετά από τόσο μεγάλη αποχή. Η ομάδα έχει παίξει μέσα σε δύο μήνες μόνο δύο παιχνίδια και αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, εφόσον δεν έχεις και τη δυνατότητα να δώσεις κάποια φιλικά. Περάσαμε και ένα μεγάλο διάστημα αποχής, λόγω κορωνοϊού. Ήμασταν και άτυχοι στο παιχνίδι της Λάρισας, μαζί με τα διαιτητικά σφάλματα που έγιναν. Έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, που θα τα παλέψουμε και ακολουθεί αυτό με τον Ιωνικό, που πρέπει πάση θυσία να το πάρουμε”.

Αν πηγαίνει στις κληρώσεις της ΚΕΔ: “Δεν υπάρχει πλέον παρουσία εκπροσώπων των ομάδων στις κληρώσεις των διαιτητών. Από τις αρχές του 2020 και μετά, με την έλευση του κορωνοϊού, απαγορεύεται να υπάρχει κόσμος στις κληρώσεις των διαιτητών. Όταν ήμουν και στο Ρέθυμνο ερχόταν διάφοροι εκπρόσωποι των ομάδων και δημιουργούσαν θέματα και έτσι αποφασίστηκε να μην γίνονται οι κληρώσεις (ουσιαστικά ορισμοί) με κόσμο. Είχαμε μία επικοινωνία με την ΚΕΔ, μετά το παιχνίδι με τη Λάρισα και εγώ και η διοίκηση της ΚΑΕ και εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας για τις διαιτησίες εναντίον του Άρη. Τις προηγούμενες φορές υπήρχαν κάποιες ανακοινώσεις, τώρα μιλήσαμε μαζί τους, ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει βελτίωση σ’ αυτόν τον τομέα”.

Για τον Τζέιμς Κέλι και τους υπόλοιπους καλαθοσφαιριστές του Άρη: “Το κλίμα είναι εξαιρετικά και όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλά παιδιά. Όσον αφορά τον Κέλι είναι πολύ καλός επαγγελματίας, αλλά και πολύ καλός χαρακτήρας. Μου λένε πολλοί φίλοι μου από τη Θεσσαλονίκη να μπορέσουμε να του κάνουμε ένα νέο συμβόλαιο και να τον κρατήσουμε, αλλά κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Ο Κέλι μπορεί να παίξει σε πολύ υψηλότερο επίπεδο (σ.σ. σε ομάδα που παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και δεν είναι μόνο στο δικό μας χέρι να τον κρατήσουμε και του χρόνου στην ομάδα. Είναι επιτυχία και του προπονητικού μας επιτελείου, καθώς ψάχναμε πολύ καιρό για να βρούμε τον κατάλληλο παίκτη, πριν επιλέξουμε τον Κέλι”.

Για τον Γιάννη Καστρίτη: ” Τον είχα γνωρίσει ως αντίπαλο, καθώς είχαμε βρεθεί αντιμέτωποι με τις ομάδες πάρα πολλές φορές. Στον Αρκαδικό, στα Τρίκαλα, στην Κύμη, αλλά και στον Άρη, όταν εγώ ήμουν στο Ρέθυμνο. Θεωρώ ότι είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές της νέας γενιάς και μπορεί να ανέβει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Η διοίκηση του έχει μεγάλη εμπιστοσύνη και νομίζω ότι θα τελειώσουμε τη χρονιά πολύ καλά. Είναι πολύ φιλόδοξος και ξέρει ότι ο Άρης είναι μία μεγάλη ομάδα και παρότι τα τελευταία χρόνια έχει περάσει πολλά και σοβαρά θέματα, δεν παύει να έχει ένα μεγάλο όνομα. Κάνοντας μία καλή πορεία με τον Άρη, αυτό θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί περισσότερο”.

Για τη φετινή προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα: ” Η φετινή προσπάθεια είναι πολύ μεγάλη, τα προβλήματα είναι τεράστια και θέλει σίγουρα χρόνο. Δεν είναι εύκολο να τελειώσουν αυτά τα οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος πολύ γρήγορα. Το να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα αναλάβει την ομάδα δεν είναι καθόλου εύκολο. Σίγουρα τα χρέη μειώνονται με τη συνολική προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση, αλλά χρειάζεται χρόνος. Ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή και εγώ το ξέρω πολύ καλά, γιατί είμαι γέννημα θρέμμα Αρειανός, από 15 χρονών έπαιξα στην πρώτη ομάδα και ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να είμαστε κοντά στην ομάδα και να τη βοηθήσουμε και στις δύσκολες στιγμές που ήρθαν, αλλά και θα έρθουν ξανά. Ξέρω ότι όλοι στεναχωρήθηκαν, όπως και εμείς, από τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την εικόνα της ομάδας, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Χωρίς τη στήριξη του κόσμου δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα”.

To Top