Ρωμανίδης: «Ο Νίκος Γκάλης ήταν πάντα ήρεμος και αισιόδοξος»

Ο Μιχάλης Ρωμανίδης «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» του EOK WebRadio με την Ελενα Βογιατζή και τον Μαρίνο Πρίντεζη και μίλησε για τον «τεράστιο» Νίκο Γκάλη, τον οποίον είχε συμπαίκτη στην Εθνική και στον Άρη.

Αναλυτικά είπε:

Για τη βράβευση του Νίκου Γκάλη: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ΕΟΚ για την πρωτοβουλία. Είναι μεγάλη μου χαρά που θα δω τον Νικ ξανά από κοντά. Ήμασταν τόσα χρόνια μαζί και συγκάτοικοι στο δωμάτιο. Μοιραστήκαμε χαρές και λύπες μαζί. Δε μπορώ να το περιγράψω. Είχαμε βρεθεί ξανά στο “Αλεξάνδρειο” πρόσφατα και μιλήσαμε. Το αξίζει. Θα είμαστε παρόντες για τον Νικ».

Για αυτό που τον εντυπωσίαζε στις ικανότητες του Γκάλη: «Ο Νικ ήταν λιγομίλητος. Ήταν τέτοιος ο χαρακτήρας του σε σημείο να είχε παρεξηγηθεί. Όμως δεν ήταν και δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Πάντα ήταν ήρεμος και πάντα ήταν αισιόδοξος. Στο Ευρωμπάσκετ του 1987 είχε την σιγουριά. Παιχνίδι με το παιχνίδι, έλεγε κάθε φορά πάμε να νικήσουμε και το επόμενο. Το πίστευε. Μετά από κάθε νίκη ήταν ήρεμος, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Είχε και τα γούρια του. Δηλαδή έπαιζε τάβλι κάθε πρωί με τα ίδια άτομα, ενώ εμείς είχαμε άγχος».

Για την προπόνηση που έκανε και το γεγονός ότι δεν κάρφωνε στα ματς: «Μετά τις προπονήσεις ο Νικ είχε βάρη και ανεβοκατέβαινε τις κερκίδες του “Αλεξάνδρειου” που τότε δεν υπήρχαν καθίσματα, αλλά μόνο τσιμέντο. Τον βλέπαμε τι έκανε και εμείς δε μπορούσαμε να το κάνουμε. Όσο για τα καρφώματα, ναι, θεωρούσε ότι μπορούσε να αφήσει με πιο απλό τρόπο τη μπάλα στο καλάθι. Τον έχω δει να καρφώνει. Μια φορά στον Μίλωνα και για πλάκα του είπαμε «κάρφωσες γιατί ήταν χαμηλές οι μπασκέτες». Ήταν πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ένα «τέρας» δύναμης που ήρθε από τις ΗΠΑ. Είχε κίνητρο και στο εσωτερικό διπλό για να νικήσει και μας έκανε καλύτερους».

To Top