Ρωσίδα τενίστρια συνελήφθη για εμπλοκή της σε στήσιμο αγώνα στο Roland Garros

Ακόμα ένα σκάνδαλο για στημένο παιχνίδι ξέσπασε στο χώρο του τένις με τη Ρωσίδα τενίστρια, Γιάνα Σιζικόβα, να συλλαμβάνεται το βράδυ της Πέμπτης (04/06).

Για μία ακόμα φορά η TIU μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας προχώρησε τις έρευνές της για παιχνίδια τα οποία θεωρούνται ως ύποπτα για παράνομο στοιχηματισμό.

Η ανεξάρτητη αρχή της Ομοσπονδίας του τένις συγκέντρωσε στοιχεία τα οποία έδειξαν πως πολλά χρήματα παίχτηκαν σε ένα συγκεκριμένο game του περσινού αγώνα του διπλού στο Roland Garros ανάμεσα στις Γιάνα Σιζικόβα και Μάντισον Μπρεγκλ κόντρα στις Αντρέα Μίτου και Πατρίσια Τιγκ.

Από τις έρευνες φαίνεται ότι προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία για την Γιάνα Σιζικόβα η οποία και συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης (04/06) στο Παρίσι. Οι κατηγορίες της αφορούν τη διαφθορά στο χώρο του αθλητισμού και θα κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις της στον εισαγγελέα.

Τα χρήματα και το διπλό λάθος

Τι ήταν εκείνο που προκάλεσε την έναρξη της έρευνας; Στο πέμπτο game του δεύτερου σετ στο οποίο σέρβιραν οι Σιζικόβα με την Μπρεγκλ παίχτηκε σημαντικό ποσό για να χάσουν οι δύο αθλήτριες το game.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Η Ρωσίδα έκανε δύο διαδοχικά διπλά λάθη, δηλαδή έχασε τέσσερα διαδοχικά σερβίς, για να κλείσει το game υπέρ των Ρουμάνων. Αυτό έκανε την TIU να ξεκινήσει τις έρευνες οι οποίες κατέληξαν στη σύλληψη της Σιζικόβα.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η 26χρονη Ρωσίδα αγωνίστηκε και φέτος στο Roland Garros, αλλά αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο.

To Top