Ρόβας: «Δέθηκα πολύ με τον Άρη»

Με μεγάλη δόση ειλικρίνειας και αγάπης μίλησε ο Βασίλης Ρόβας. Ο πρώην αμυντικός χαφ του Άρη αγωνίζεται τώρα στον ΟΦΗ, όμως όπως έδειξε κρατάει την κιτρινόμαυρη ομάδα στην καρδιά του.

 

 «Σήμερα έβγαλε ήλιο μετά από μια βδομάδα συνεχών βροχών», είπε αρχικά μιλώντας στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη για να συνεχίσει: «Εγώ έμεινα ένα χρόνο σε απραξία λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού. Ο ΟΦΗ είναι η μεγάλη ομάδα η ιστορική ομάδα. Ο Εργοτέλης ωστόσο είναι οργανωμένος, δεν έχει οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται 6 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία».

Όσον αφορά τον Εργοτέλη, επόμενο αντίπαλο του Άρη είπε:«Ο Εργοτέλης δεν είναι ομάδα ενός χρόνου. Έχει ένα βασικό κορμό και είναι πολλά χρόνια μαζί. Δεν τρομάζει η ομάδα του Εργοτέλη. Αν προσέξεις τον Μπούντιμιρ και τον Λεάλ δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Ο Άρης αν παίξει όπως πρέπει, όπως ξέρουν οι παίκτες του θα κερδίσει. Άλλωστε ας μη γελιόμαστε ο Άρης το θέλει παραπάνω το ματς. Αυτός έχει υψηλότερους στόχους και πίεση. Κάθε χρόνο διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη και διάκριση στο Κύπελλο».

Σχολιάζοντας την αγωνιστική κρίση της ομάδας, είπε χαρακτηριστικά: «Έβλεπα μερικούς παίκτες οι οποίοι δεν παίζουν στις θέσεις τους. Για παράδειγμα ο Νέτο από δεξί μπακ που παίζει τόσα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα έγινε χαφ. Έχει παίκτες και ποιότητα οι οποίοι δεν την έχουν βγάλει ακόμη στο γήπεδο. Έχω δει όλα τα ματς του Άρη, τον παρακολουθώ συνέχεια και στην αρχή με έχει προβληματίσει».

Για την προετοιμασία των «κίτρινων» ο Ρόβας είπε: «Μιλάω με τα παιδιά. Ο Άρης έκανε γεμάτη προετοιμασία και πολλά φιλικά. Όταν δεν μπορείς να κάνεις έναν κορμό με τόσα παιχνίδια, υπάρχει πρόβλημα».

Για το πώς μπορεί να χτυπήσει ο Άρης στο Παγκρήτιο τόνισε: «Ο Εργοτέλης μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο και όχι αντιποδόσφαιρο, είναι κάτι το οποίο συμφέρει τον Άρη, ο οποίος μπορεί να βρει χώρους και να χτυπήσει και στην κόντρα σε ανοικτό γήπεδο».

Βέβαια επισήμανε και τους κινδύνους του Εργοτέλη: «Οι Λεάλ και Μπούντιμιρ είναι σημείο αναφοράς. Γίνονται ψηλές μπαλιές από πίσω για τον Μπούντιμιρ κι ακόμη κι αν δεν φανεί σε όλο το ματς μία φάση μπορεί να είναι αρκετή για να σε σκοτώσει».

Αναφορικά με την άνοδο στην Τούμπα την Κυριακή, για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, πρόσθεσε: «Όταν ήμουν στον Άρη και πήγα δανεικός στον ΠΑΣ, τους αποκλείσαμε στα Γιάννινα με 4-0 για το Κύπελλο, όπως και με τον Ατρόμητο περάσαμε με 0-3 από την Τούμπα. Εύχομαι αυτή η παράδοση που προσωπικά έχω με τον ΠΑΟΚ, να συνεχιστεί κα την Κυριακή με τον ΟΦΗ».

Δεν παρέλειψε να πει και για τις συζητήσεις που συχνά κάνει με τους πρώην κίτρινους Λεωνίδα Καμπάνταη και Ανδρέα Σκέντζο, λέγοντας: «Συζητάμε πολλές φορές για τον Άρη, τόσο με τον Σκέντζο, όσο και με τον Καμπάνταη. Πάντως η αλήθεια είναι πως φέτος μας τα χάλασε η ομάδα. Μακάρι να ανεβαίνει συνεχώς και να βρει το δρόμο της».

Τέλος, έδωσε και τις ευχές του για άμεση επιστροφή της ομάδας στα επιτυχή αποτελέσματα: «Ήθελα να μείνω καιρό στον Άρη και ποτέ δεν ξέρεις. Υγεία να έχουμε και όλα αλλάζουν. Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα και στον προπονητή τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος είναι από την πόλη μου την Καρδίτσα και σύντομα να βρουν το δρόμο των επιτυχιών».

To Top