Ρόκα: “Αλλάξαμε σύστημα, τακτικά ήμασταν τέλειοι”

Ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα έμεινε ικανοποιημένος από την πρόκριση του Ολυμπιακού Βόλου επί του Άρη και στάθηκε στην πειθαρχία που έδειξαν οι παίκτες του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων είπε πως “στο πρώτο παιχνίδι κάναμε μεγάλη προσπάθεια και κερδίσαμε. Στο δεύτερο παιχνίδι παίξαμε με το χρόνο, με το σκορ του πρώτου παιχνιδιού και έπρεπε να κρατήσουμε το μηδέν. Από εκεί και πέρα, όταν κλέβαμε τη μπάλα, είπα στους παίκτες να μην κάνουμε γρήγορες επιθέσεις, να κρατήσουμε μπάλα και αναλόγως να επιτεθούμε.
Δε μας βγήκε τόσο καλά το παιχνίδι και δε μπορούσαμε να έχουμε αυτοματισμούς. Παρόλα αυτά ο καθένας είχε το ρόλο του. Δεν είχαμε φρέσκα πόδια, με τη μπάλα, γι’ αυτό και υπήρξε πειθαρχία στην τακτική. Ήταν ακριβώς αυτό  που τους είπα στην ομιλία. Συγχαρητήρια στα παιδιά…”.

Για την λειτουργία της ομάδα τους επεσήμανε πως “αλλάξαμε σύστημα, αλλά από τακτική είμασταν τέλειοι. Το σκεφτόμουν στο μυαλό μου στις προπονήσεις, αλλά βγήκε καλύτερα από αυτό που περίμενα στο γήπεδο. Όταν προκρίνεσαι εναντίον του Άρη, δημιουργεί καλή ψυχολογία. Είχαμε χάσει την ισορροπία μας, αλλά τώρα είμαστε καλύτερα. Και από ψυχολογία και από τακτική”.

Ρωτήθηκε αν περίμενε περισσότερη πίεση από τον Άρη και απάντησε πως “δεν ήταν τόσο σημαντικοί οι επιθετικοί, όσο οι παίκτες που δημιουργούν όπως ο Τάτος, ο Σουνάς, ο Σταυρόπουλος, οι οποίοι δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να βγάλουν ασίστ. Επρεπε να ακολουθούμε τον Τάτο, όταν ζητάει τη μπάλα. Το πρόβλημα ήταν όταν μπήκαν οι Μανιάς και Αγγελούδης. Τα γεμίσματα μας προβλημάτισαν, γιατί είχαμε κούραση. Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, εάν ο Άρης έπαιζε εξαρχής με αυτό τον τρόπο”.

 

To Top