ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρόουζ: “Θα πεθάνουμε στο γήπεδο για το κύπελλο”

Συνέντευξη παραχώρησε ο Λίντσεϊ Ρόουζ ο οποίος έθεσε ως προτεραιότητα του Άρη αλλά και του ίδιου την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Λίντσεϊ Ρόουζ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “ο κόσμος των Σπορ” στην ΕΡΤ3 με τον αμυντικό του Άρη να μιλάει για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, το στόχο του Κυπέλλου, αλλά και για την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλη νίκη για τον Άρη ακόμα μια σε ντέρμπι.

-“Ήταν μια όμορφη εβδομάδα για εμάς. Νίκη χθες και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Τέλεια εβδομάδα.”

Οι Μπρ;aμπετς και Φαμπιάνο έκαναν εξαιρετική δουλειά. Εσύ είδες το παιχνίδι από τον πάγκο. Ποια ήταν τα…σημεία -κλειδιά που οδήγησαν στη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ; 

“Το πάθος σίγουρα. Οι Φαμπιάνο και Μπραμπετς έκαναν όντως εξαιρετική δουλειά. Είναι δυο απίστευτοι παίκτες. Δουλέψαμε όμως όλοι μαζί έχοντας έναν στόχο, τους τρεις βαθμούς”

Πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα, πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσετε τον Παναθηναϊκό. Είστε ικανοποιημένοι από την έως τώρα πορεία της ομάδας;

“Μέχρι στιγμής είμαστε χαρούμενοι. Χάσαμε δυστυχώς κάποιους βαθμούς που αν τους είχαμε θα ήμασταν πιο κοντά στην τέταρτη θέση. Παρόλα αυτά έχουμε στόχο την 4η θέση. Μπορεί να είναι δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο. Επίσης έχουμε και το κύπελλο που είναι ο βασικός μας στόχος. Είναι το όνειρο των φίλων μας αλλά και δικό μας. Οπότε ως τώρα είναι μια καλή σεζόν.”

Άφησες τον Άρη πριν κάποια χρόνια και μάλιστα κατέκτησες και το κύπελλο με την Λέγκια πετυχαίνοντας και ένα καθοριστικό γκολ στο δρόμο για τον τελικό. Τώρα θα παίξεις έναν ακόμη τελικό με τον Άρη. Ποιες είναι οι σκέψεις σου;

“Είναι σημαντικό να κερδίσεις αγώνες, να κερδίζεις τίτλους και αυτό θέλω να το νιώσω κι εδώ στη Θεσσαλονίκη με τους φίλους μας που είναι φανταστικοί. Οπότε θα δώσω ότι καλύτερο έχω, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου προκειμένου να κερδίσουμε αυτόν τον τίτλο. Τον σημαντικότερο στην καριέρα μου. Θέλω να κερδίσω αυτόν τον τίτλο “.

Γιατί θεωρείς ότι είναι ο σημαντικότερος τίτλος της καριέρας σου; Λόγω της σπουδαιότητας για την ιστορια της ομάδας;

“Και για αυτό. Επίσης αγαπώ πολύ την Ελλάδα, μου αρέσει ο κόσμος εδώ, μου αρέσει η ομάδα μου για αυτό θέλω να τα καταφέρουμε”.

Γνωρίζεις καλά τον Μλαντένοβιτς του Παναθηναϊκού μιας και πέρυσι αγωνιζόσασταν μαζί στη Λέγκια…

“Ναι κερδίσαμε μαζί τον τίτλο πέρυσι και θέλει κι αυτός όπως κι εγώ να κάνουμε το νταμπλ στα κύπελλα. Εγώ όμως το θέλω περισσότερο. Είναι ένας καλός παίκτης. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι όμως η ομάδα μας είναι έτοιμη για τη μάχη. Θα πεθάνουμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε αυτόν τον τίτλο”.

Είπες αρκετές φορές ότι νιώθεις σαν το σπίτι σου. Πώς βλέπεις τον εαυτό σου μετά από 5 χρόνια;

“Μπορεί να κλείσω την καριέρα μου στην Ελλάδα, μπορεί να φύγω. Πράγματι νιώθω σαν το σπίτι μου εδώ, είμαι χαρούμενος. Μου αρέσει η ενέργεια, μου αρέσει ο κόσμος. Όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά σε όλη την Ελλάδα. Μαθαίνω ελληνικά και ψάχνω να μείνω εδώ αφού τελειώσει η καριέρα μου”.

To Top