Ρότσα: Ποιο ΠΑΟ-Άρης; Στάση πληρωμών!

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Άρη στο ΟΑΚΑ και επιπλέον στάθηκε στη σύγκριση που υπάρχει μεταξύ της κρίσης στην Ελλάδα και της κρίσης που ξεπεράστηκε στην Αργεντινή. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:

Για την… παρεξηγημένη έννοια του «ταλέντου» στην Ελλάδα υπογράμμισε: «Εγώ έκανα ντεμπούτο 17 χρονών στην Νιούελς Ολντ Μπόις. Δεν γίνεται οι 18άρηδες να θεωρούνται πιτσιρικάδες. Είναι άντρες που πρέπει να είναι έτοιμοι για να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Υπάρχει λάθος εντύπωση στην Ελλάδα. Επίσης συμβαίνει και το αντίθετο γιατί μετά τα 30 τους λέμε και μεγάλους».

Στη συνέχεια αρνήθηκε να αναφερθεί στο επικείμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, εστιάζοντας στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Δεν με ενδιαφέρει. Γιατί γίνονται τόσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν ξέρω τι να πω. Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι ο Παναθηναϊκός θα φτάσει σε αυτό το σημείο. Υπάρχει στάση πληρωμών και δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες».

 

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «πράσινοι»: «Το παιχνίδι θα είναι πολύ κρύο. Ο Παναθηναϊκός ακόμη πληρώνει για τις ζημιές που έγιναν. Αν δεν σταματήσει αυτό το φαινόμενο θα δούμε και χειρότερα με βάση αυτά που έχω δει από την Αργεντινή. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός έχει ως στόχο να πάρει την καλύτερη θέση στα πλέι οφ για την Ευρώπη, όμως δεν ξέρουμε αν θα μπορεί να παίζει του χρόνου. Με την κατάσταση που επικρατεί ίσως πολλοί παίκτες από την Κ20 παίζουν του χρόνου στην πρώτη ομάδα. Εμείς πάντως πονάμε τον Παναθηναϊκό και παρά το ότι συμβαίνει συνεχίζουμε να δουλεύουμε τον ίδιο ζήλο».

Για το ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι απλήρωτοι, τόνισε πως: «Δεν μπορεί να έχουν τόσο μεγάλα συμβόλαια και ο εργαζόμενος που παίρνει 800 ευρώ να μην υπολογίζεται. Χάσαμε την ανθρώπινη πλευρά του πράγματος. Το θέμα στην Ελλάδα είναι κοινωνικό και δεν μπορούμε να επικεντρωνόμαστε μόνο στο ποδόσφαιρο. Τα ΜΜΕ έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτό». 

Για την σχέση που είχε η κρίση στην Αργεντινή με αυτή στην Ελλάδα: «Ο κόσμος στην Αργεντινή ήταν αυτός που άλλαξε την κατάσταση. Εδώ δεν ξέρω που θα φτάσει η κατάσταση. Εκεί ήταν πιο τραγικά τα πράγματα γιατί έπαψε να λειτουργεί το κράτος. Βέβαια η Αργεντινή είναι μια χώρα που παράγει και έχει φυσικό πλούτο τεράστιο. Αυτοί ενωθήκανε και βάλανε τις βάσεις για την Αργεντινή του σήμερα».

Στον επίλογό του σημείωσε: «Είναι μεγάλο κρίμα για την Ελλάδα που είναι ένας παράδεισος να έχει φτάσει σε αυτήν την κατάσταση». 
 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top