Σάκκαρη: Σπουδαία πρόκριση με ανατροπή

Η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο πολλές φορές στο ντεμπούτο της στο Ladies Trophy της Αγίας Πετρούπολης, όμως βρήκε τις λύσεις και πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση απέναντι στην Βιτάλια Ντιατσένκο.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Τι κι αν βρέθηκε αρχικά πίσω στο σκορ με 3-6, 0-3 ; Τι κι αν στη συνέχεια, έμεινε πίσω με 3-6, 6-4, 2-5 ; Η Μαρία Σάκκαρη γύρισε από την “κόλαση” και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του δυνατού Ladies Trophy της Ρωσίας, θέτοντας νοκ-άουτ την Βιτάλια Ντιατσένκο.

Σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες θεάματος, σε ένα παιχνίδι που τα πάμπολλα λάθη και οι κακές επιλογές υπερίσχυσαν του όμορφου τένις και των winners, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδειξε για ακόμη μια φορά την μαχητική ψυχή της και πήρε εν τέλει αυτό που ήθελε από το court.

Μετά από δυόμιση ώρες σπουδαίας μάχης, η Μαρία επικράτησε του Νο89 της παγκόσμιας κατάταξης, Βιτάλια Ντιατσένκο, με 3-6, 6-4, 7-6(3) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της, στις “16” καλύτερες του θεσμού.

Τόσο το 2018, όσο και το 2019, είχε μείνει εκτός από τον 1ο γύρο, μετά από ήττες, ισάριθμες φορές, από την Γερμανίδα Γιούλια Γκέργκες.

Τρίτη… και φαρμακερή λένε όμως. Παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να σώσει ματς πόιντ (στο 2-5) για να φτάσει στην πρόκριση, η 24χρονη Ελληνίδα στο καθοριστικό τάι-μπρέικ, έδειξε ότι είναι ποιοτικότερη τενίστρια από την αντίπαλό της και πήρε τη νίκη.

Αν και δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, δέχθηκε οκτώ(!) μπρέικ σε 16 σέρβις γκέιμς της, παραπονέθηκε αρκετά για το court, βρήκε τον τρόπο να κερδίσει. “Επτάψυχη”.

Σημαντική βοήθεια για να ανακάμψει στις δύσκολες στιγμές, της έδωσε και ο προπονητής της Τομ Χιλ, ο οποίος της τόνωσε το ηθικό αρχικά στο 3-6, 0-3 και της έδωσε να καταλάβει, πως δεν πρέπει να παρατήσει το ματς ποτέ.

Βέβαια, η Ντιατσένκο… έδωσε και αυτή την χείρα βοηθείας της, μιας και σέρβιρε επτά(!) double faults από το 2-5 και έπειτα, χάνοντας ένα, θεωρητικά τουλάχιστον, δικό της ματς.

Στον 2ο γύρο, η Μαρία θα αντιμετωπίσει την νικήτρια του αγώνα της Γέλενα Οσταπένκο με την Αλίζ Κορνέ.

To Top