ΑΠΟΨΕΙΣ

Κανένα παιχνίδι χαμένο! Με νοοτροπία νικητή και πνεύμα μαχητή κόντρα στον Παναθηναϊκό

Μπορεί να ακούγεται ουτοπικό, σουρεαλιστικό και πάει… λέγοντας όσον αφορά το σήμερα, όμως ο Άρης πρέπει να έχει νοοτροπία νικητή και πνεύμα μαχητή κόντρα στον Παναθηναϊκό το Σάββατο.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη ο Σάββας Καμπερίδης, στις 10 Δεκεμβρίου, έκανε λόγο για 16 «τελικούς». Όσα είναι και τα παιχνίδια που είχε να δώσει η ομάδα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

Ο Άρης δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσει κανένα παιχνίδι να χαθεί. Ούτε με τον Παναθηναϊκό, ούτε με τον Κολοσσό που ακολουθεί, ούτε και με τους… Λέικερς αν έπαιζε ακόμα. Κάθε χαμένο παιχνίδι από εδώ και πέρα ισοδυναμεί με επιπλέον ένα βαρίδιο στη μεγάλη και δύσβατη διαδρομή που έχει να διανύσει μέχρι τα μέσα Απριλίου, όταν και ολοκληρώνονται οι 26 αγωνιστικές της Basket League.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Παλέ (15/02) μπορεί να θεωρείται από τους περισσότερους χαμένο. Ακούγεται λογικό αν αναλογιστεί κανείς τη διαφορά που έχουν οι δύο ομάδες σε ποιότητα και σε ποσότητα. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» οφείλουν να πολεμήσουν και να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, διεκδικώντας τη νίκη, όσο δύσκολο και αν ακούγεται (και είναι) αυτό.

Το πιθανότερο είναι η ομάδα του Ρικ Πιτίνο, που είναι και το αδιαφιλονίκητο φαβορί, να κερδίσει. Όμως στο φετινό πρωτάθλημα τα… ματάκια μας έχουν δει πολλά. Πάρα πολλά! Και ίσως δουν ακόμα περισσότερα. Με περίεργα αποτελέσματα και περίεργες καταστάσεις.

Ομάδες που χάνουν εντός και εκτός έδρας με 40 πόντους και ξαφνικά γίνονται υπερομάδες κερδίζοντας εκτός έδρας αντιπάλους κατά πολύ ανώτερους, και άλλες που κάνουν φάουλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο ενώ χάνουν 20+ πόντους. Και άλλα ωραία…

O Άρης, λοιπόν, μπορεί να έχει τις δικές του κρυφές ελπίδες για νίκη επί του Παναθηναϊκού. Σαφώς όμως και θα πρέπει οι παίκτες του να υπερβούν εαυτούς για να τα καταφέρουν. Και στο τέλος, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από την σκληρή και γεμάτη προσπάθειά τους, κερδίζοντας (σίγουρα) έτσι ψυχολογία για τη συνέχεια αλλά και το ουσιαστικό χειροκρότημα του κόσμου, που και πάλι θα γεμίσει το Παλέ.

To Top