Σάλος από την εν ψυχρώ εκτέλεση του 34χρονου ράπερ από 45χρονο που δήλωσε Χρυσαυγίτης

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο το πρωί, πήρε ο 45χρονος, δράστης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο 45χρονος που έφτασε στο γραφείο του εισαγγελέα στις 8.15 το βράδυ της Τετάρτης, βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Οι τρεις υπόλοιποι συλληφθέντες που τους βαρύνουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στις 3 το μεσημέρι στον ανακριτή στην Εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να απολογηθούν.

Πρόκειται για τη σύζυγο του 45χρονου και για μία ακόμη γυναίκα συγγενή, που κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων.

Επίσης κατηγορούμενος είναι ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια έρευνας από την αστυνομία στα γραφεία της Χ.Α. στον Πειραιά βρέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ.

Τι είχε συμβεί χθες

Θύμα της ακροδεξιάς βίας έπεσε ένας 34χρονος, μαχαιρωμένος κατάστηθα από ομάδα τραμπούκων, έξω από καφετέρια στο Κερατσίνι.

Νεκρός είναι ο Παύλος Φύσσας μουσικός της ενναλλακτικής σκηνής (hip hop) και με έντονη δράση στα αντιφασιστικά κινήματα.

Ο Παύλος Φύσσας μαζί με άλλους τέσσερις φίλους του παρακολουθούσε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν σε καφετέρια στο Κερατσίνι.

Την πενταμελή παρέα «εντόπισε» ένας από τους θαμώνες της καφετέριας και κατα πληροφορίες είχε μια σύντομη λεκτική αντιπαράθεση μαζί τους.

Αρχική εκδοχή ανέφερε ότι τη σπίθα άναψε μια κουβέντα γύρω από τα αθλητικά, γεγονός που μικρή σημασία έχει για ό,τι επακολούθησε.

Μαρτυρίες από τον τόπο του εγκλήματος, αναφέρουν ότι η πενταμελής παρέα – ανάμεσά τους δύο κορίτσια- έφυγαν από την καφετέρια αμέσως μετά το τέλος του ματς.

Το τάγμα εφόδου είχε ήδη ειδοποιηθεί.

Στη γειτονιά άρχισαν να «περιπολούν» περίπου 30 με 40 μαυροντυμένοι νταήδες. Ξεκίνησαν να παρακολουθούν τους πέντε νέους, που γρήγορα έμειναν τέσσερις καθώς ένα από τα παιδιά είχε πρόβλημα υγείας και έφυγε παίρνοντας ταξί.

Λίγο πριν από τις 12.00 τα μεσάνυχτα, ο Παύλος Φύσσας και οι 3 φίλοι του βρίσκονταν κοντά στη στάση λεωφορείου επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60, προφανώς στενά παρακολουθούμενοι από τους ακροδεξιούς τραμπούκους.

Κινούμενος αντίθετα στο ρεύμα της οδού, ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς, σύμφωνα με μαρτυρίες, κατέβηκε και εντελώς ψυχρά κάρφωσε δύο φορές με μαχαίρι στην καρδιά τον Παύλο Φύσσα.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται: Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, την ώρα που στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 βρισκόταν σε εξέλιξη επεισόδιο-συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ατόμων, ο δράστης κατέφθασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του και αφού το στάθμευσε, κατέβηκε και με ένα μαχαίρι που είχε μαζί του κατάφερε χτυπήματα στο θύμα.

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που ενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή και ενημερώθηκε από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη συμπλοκή, προσέτρεξε άμεσα στο περιστατικό. Την ώρα που οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, το θύμα είχε δεχθεί ήδη τα χτυπήματα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες υπέδειξαν ως δράστη τον 45χρονο, ο οποίος και συνελήφθη επιτόπου.

Στο χώρο της συμπλοκής και σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι-στιλέτο με ίχνη αίματος.

Το θύμα μεταφέρθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ σύμφωνα με τους ιατρούς, φέρει δύο τραύματα στο αριστερό ημιθωράκιο.

Ο δράστης, κατά την εξέτασή του στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από μαρτυρικές καταθέσεις.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer). Όπως κατέθεσε η σύζυγός του, στην οικία, υπήρχαν επιπλέον ένα πτυσσόμενο γκλομπ και έντυπο υλικό συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, τα οποία απομάκρυνε, μετά το περιστατικό, και αναζητούνται.

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες έρευνες, παρουσία εκπροσώπων των Δικαστικών Αρχών, σε διάφορους χώρους, οικίες και γραφεία, για την αναζήτηση στοιχείων και πειστηρίων που σχετίζονται με το δράστη και την πράξη της ανθρωποκτονίας.

Πηγή: ethnos.gr

To Top