Σάλος πριν το Ευρωμπάσκετ! Ο Λαβρίνοβιτς ζωγράφισε σβάστικα και μετά ζήτησε συγνώμη! (photos)

Ένα απρόσμενο συμβάν έλαβε χώρα κατά την αναχώρηση της Λιθουανίας για τη Σλοβενία. Ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς φαίνεται πως βαριόταν μέχρι να επιβιβαστεί η ομάδα του στο αεροπλάνο με προορισμό τη Σλοβενία.

Και τι να κάνει; Είπε να ζωγραφίσει! Μόνο που η βαρεμάρα του τον οδήγησε να σχηματίσει μία σβάστικα την οποία πήρε είδηση ο δαιμόνιος Λιθουανός φωτογράφος P. Garkauskas.

Οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα και όπως καταλαβαίνετε προκλήθηκε ολόκληρο επεισόδιο. Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας πήρε αμέσως θέση, καταδικάζοντας την ενέργεια, ενώ άμεση ήταν και η αντίδραση της λιθουανικής ομοσπονδίας μπάσκετ:

“Η λιθουανική ομοσπονδία μπάσκετ, είναι εναντίον σε κάθε έκφραση αντισημιτισμού, εθνικού ή οποιουδήποτε άλλου και καταδικάζει το γεγονός. Όλα τα μέλη της λιθουανικής ομάδας μπάσκετ σέβονται τους ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων και των θρησκειών”.

Από την πλευρά του, ο Άρβιντας Σαμπόνις σχολίασε ότι: “Ίσως η βλακεία δεν έχει όρια, αλλά η ηλιθιότητα των φωτογράφων είναι ίσως μεγαλύτερη. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι είμαστε υπέρ της Λιθουανίας. Ο παίκτης προφανώς δεν ήξερε τι έκανε και κανείς μας δεν κατάλαβε γιατί το έκανε”.

Όσον αφορά τον Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς που δεν περίμενε ποτέ να προκαλέσει τόσο σάλο, υποστήριξε: “Σέβομαι τους ανθρώπους όλων εθνικοτήτων και όλων των θρησκειών. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν. Ζητώ συγγνώμη και απολογούμαι για την απρόσεκτη ενέργειά μου”.

Πηγή: sport24.gr

To Top