Σάλος στην Ιταλία: «Διαιτητές μπορεί να αλλοιώνουν πρωταθλήματα»

Σάλο έχουν προκαλέσει στην Ιταλία οι δηλώσεις εν ενεργεία διαιτητή για τις αποφάσεις που λαμβάνουν συνάδελφοί του και για τον τρόπο που χρησιμοποιείται το VAR.
Έτσι κι αλλιώς, το τελευταίο διάστημα στο καμπιονάτο υπάρχουν πολλές «φωνές» σχετικά με τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι διαιτητές και με τη χρήση του VAR.

Και… λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι δηλώσεις που έκανε ένας εν ενεργεία διαιτητής, ο οποίος για ευνόητους λόγους θέλησε να κρατήσει μυστικά τα στοιχεία του, σε τηλεοπτική εκπομπή και έχει προκαλέσει νέα θύελλα αντιδράσεων.

Ο συγκεκριμένος διαιτητής δήλωσε ότι αποφάσισε να μιλήσει για το καλό του ποδοσφαίρου και επειδή μπαίνουν στο ίδιο… τσουβάλι όλοι οι διαιτητές, καθώς και ο ίδιος βλέπει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στις αποφάσεις που λαμβάνουν συνάδελφοί του.

«Αν έχεις μπροστά του συγκεκριμένες εικόνες στο VAR με καθαρές φάσεις τις οποίες βλέπεις ξανά και ξανά, πως είναι δυνατόν να κάνεις λάθος;» είπε.

«Το πέναλτι στη Μπολόνια κόντρα στη Γιουβεντους, το χέρι του Πούλισικ στο Τζένοα-Μίλαν, το φάουλ του Μπαστόνι στο Ίντερ-Βερόνα πριν από ένα κρίσιμο γκολ.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ανεξήγητα έκαναν λάθη τόσο ο διαιτητής στο γήπεδο όσο και αυτός στο VAR με τις εικόνες που είχαν μπροστά τους να είναι πολύ καθαρές» συμπλήρωσε και κατόπιν… έριξε τη βόμβα σχετικά με την επιλογή των διαιτητών.

«Πολλοί από εμάς έχουν την αίσθηση ότι η αξιολόγηση που γίνεται, για την προώθηση ή τον υποβιβασμό ενός διαιτητή, δεν εξαρτώνται μόνο από την απόδοσή του. Και αν αυτό συμβαίνει, τότε είναι δυνατόν να αλλοιωθούν πρωταθλήματα. Υπάρχει, επίσης, η αίσθηση ότι κάποιοι διαιτητές προστατεύονται» ανέφερε.

Η αντίδραση της Ένωσης των διαιτητών στη γειτονική χώρα ήταν άμεση και κατηγορηματική ότι είναι ανεπίτρεπτες τέτοιου είδους ανώνυμες καταγγελίες.

To Top