Σέλερς, ο πιο ψηλός… δήμαρχος στην Αμερική!

Ο Μπραντ Σέλερς αγωνίστηκε στην Ελλάδα και τον Άρη μόνο την χρονιά του τελευταίου πρωταθλήματος, την περίοδο 1990-91. Ήταν ο άνθρωπος που χάρισε στον Άρη το πρωτάθλημα με το καλάθι και φάουλ στα 4” πριν το τέλος του τέταρτου τελικού των πλέι οφ. Σήμερα ο Σέλερς ασκεί διοίκηση στην τοπική αυτοδιοίκηση, όντας δήμαρχος στο Γουόρενσβιλ Χέιτς!

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ο Σέλερς πριν τον Άρη είχε αποφοιτήσει από το Οχάιο Στέιτ και έγινε ντραφτ Νο9 το 1986 από τους Σικάγο Μπουλς. Υπήρξε συμπαίκτης του Μάικλ Τζόρνταν για τρία χρόνια, από το 1986 ως το 1989. Έπαιξε μία χρονιά στους Σιάτλ Σουπερσόνικς, μία χρονιά στους Μινεσότα Τίμπεργουλφς, στους οποίος επέστρεψε την περίοδο 1992-93. Αμέσως μετά τον Άρη (1991-92) επέστρεψε στο ΝΒΑ και φόρεσε τη φανέλα των Πίστονς.

Το 1993 γύρισε στην Ευρώπη και έκανε καριέρα μέχρι τα 37 του χρόνια, αγωνιζόμενος κυρίως σε γαλλικές ομάδες (Σοσό, Ρασίγκ Παρί, Μονπελιέ, Αντίμπ, Τουλόν), αλλά και στο Ισραήλ (Μακάμπι Ρισόν) και στην Ισπανία (Χιχόν).

Ο Σέλερς μετά το μπάσκετ αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική και είναι δήμαρχος στην πόλη από την οποία κατάγεται, το Γουόρενσβιλ Χέιτς, όπου και επανεκλέχτηκε τον Νοέμβριο του 2011!

To Top