Σένκεφελντ: “Ο Άρης αντέδρασε με δέκα παίκτες, έπρεπε να τον… προσπεράσουμε”

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ μίλησε για τη σημασία της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Άρη.

“Έπρεπε να νικήσουμε με κάθε τρόπο σε αυτό το παιχνίδι. Δυσκολευτήκαμε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τα καταφέραμε κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Οι τρεις βαθμοί ήταν απαραίτητοι για να προσπεράσουμε τον Άρη στη βαθμολογία και να ανέβουμε στην τρίτη θέση», τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

«Αν δούμε συνολικά το ματς, είναι φανερό πως στο πρώτο ημίχρονο ελέγξαμε το ρυθμό και την κυκλοφορία της μπάλας, παίξαμε πολύ καλά και προηγηθήκαμε σε ένα σημαντικό σημείο του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε το ίδιο καλά, αλλά κρατήσαμε περισσότερο την μπάλα από ένα σημείο και μετά και δεν κινδυνέψαμε πολύ. Ο Άρης αντέδρασε κι έβγαλε μεγαλύτερη ένταση όταν έμεινε με δέκα παίκτες, όμως έπρεπε να έχουμε καλύτερη εικόνα κι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί», πρόσθεσε ο Ολλανδός αμυντικός.

Όσο για τη συνέχεια; «Νιώθουμε καλά, νιώθουμε ότι πλησιάζουμε στον πρώτο στόχο μας, να φτάσουμε δηλαδή σε μία απ’ τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά μέσα στο γήπεδο και πρέπει να την κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο. Κι επίσης πρέπει να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας και παίξουμε το παιχνίδι μας και στα ντέρμπι που ακολουθούν, για να πάρουμε τα αποτελέσματα και να φτάσουμε σ’ αυτό που θέλουμε. Στο σημείο που βρισκόμαστε πλέον, κάθε βαθμός είναι πολύτιμος και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι για να τελειώσουμε τη χρονιά με τον τρόπο που πρέπει. Και με ένα τρόπαιο στον τελικό του Κυπέλλου, για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».

Ο Σένκεφελντ είχε να σκοράρει από τις 23 Ιανουαρίου 2021 και το 2-0 επί του ΟΦΗ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Αυτό το τέρμα που σημείωσε, ωστόσο, κόντρα στον Άρη, ήταν ακόμη πιο ξεχωριστό για τον ίδιο. «Χάρηκα πολύ με το γκολ που σημείωσα. Είναι ίσως το πιο σημαντικό που έχω σημειώσει στα τρία χρόνια που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό. Θέλω να βοηθάω την ομάδα όποτε μπορώ και στην επίθεση και ήταν κάτι που μου είχε… λείψει. Το χάρηκα πολύ γιατί νικήσαμε και προχωράμε. Είμαι σίγουρος ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα…».

To Top