ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σίμτσακ: “Βάζω το μυαλό μου και σκέφτομαι… Δεν υπάρχουν έδρες σαν τη δική μας!”

Αυτά που δίνει ο κόσμος από τις κερκίδες του Παλέ, η ηχητική του γηπέδου, ο παλμός που εισπράττεται από τους παίκτες στο παρκέ, όταν συνδυάζονται βγάζουν αποτέλεσμα σαν το χθεσινό σύμφωνα με τον Βασίλη Σίμτσακ, που προσπαθεί να σκεφτεί μια καλύτερη έδρα στην Ευρώπη και δεν βρίσκει!

Συγχαρητήρια για τη νίκη, που μοιάζει εύκολη, αλλά μάλλον εσείς την κάνατε να φαίνεται έτσι…

Δεν ήταν εύκολη καθόλου, πιστέψτε με. Η Νεπτούνας είναι μια πάρα πολύ καλή επιθετική ομάδα, απλά μπήκαμε με τρομερή ενέργεια από το πρώτο λεπτό. Έχω πει και παλιότερα ότι η ενέργεια που σου δίνει ο κόσμος σε αυτό το γήπεδο, σου δίνει παραπάνω κίνητρο και όρεξη να παίξεις άμυνα. Αυτό κάναμε και το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο.

Δεν είναι η πρώτη καλή επιθετική ομάδα που έρχεται στο Παλέ και τα βρίσκει σκούρα απέναντι στην άμυνά σας. Το μυστικό της επιτυχίας ποιο είναι; Η ένταση του κόσμου, το καλό σκάουτινγκ;

Είναι όλα μαζί. Είναι ο κόσμος, είναι η τρομερή δουλειά που κάνουν οι προπονητές στο σκάουτινγκ και τις αδυναμίες του αντιπάλου, είναι η προπόνηση, είναι η θέληση, γιατί η άμυνα είναι θέληση και μυαλό. Αν τα συνδυάσεις αυτά τα δύο, δουλεύεις σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο και συν το κίνητρο που υπάρχει στους παίκτες για τη νίκη. Όλα αυτά μας δίνουν την εικόνα που έχουμε στο γήπεδο.

Είπε ο τεχνικός της Νεπτούνας ότι έκαναν σκάουτινγκ για τον κόσμο, αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό και δήλωσε ότι πρώτη φορά παίζουν σε τέτοια ατμόσφαιρα…

Είναι κάτι το ξεχωριστό. Βάζω το μυαλό μου και σκέφτομαι και δεν υπάρχουν έδρες σαν τη δική μας. Αυτή η ηχητική, αυτός ο κόσμος, αυτός ο παλμός πιστεύω ότι δεν υπάρχει. Άντε να υπάρχει άλλες μία, δύο. Πιστεύω ότι είναι στο Top 3 η έδρα μας. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό επιπλέον πλεονέκτημα για μας, το εκμεταλλευόμαστε πάρα πολύ σωστά και μας βγαίνει σε πολύ καλό.

Έχετε αποδείξει ότι δεν είστε ομάδα που παίρνουν τα μυαλά σας αέρα, αλλά μετά από τέτοιες εμφανίσεις προχωράει το μυαλό σας σε σκέψεις πρόκρισης και άλλης διάκρισης στο Γιούροκαπ;

Θα σας πω την αλήθεια. Το μόνο που σκεφτόμαστε από τα αποδυτήρια κιόλας είναι το παιχνίδι με τον Κολοσσό. Δεν το λέω απλά για να το πω και να δείξουμε ότι είμαστε ταπεινοί και δεν σκεφτόμαστε παραπάνω πράγματα, αλλά έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Κολοσσός πέρσι μας έκανε μέσα-έξω νίκες, μας πλήγωσε πάρα πολύ, είναι πολύ καλή ομάδα και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό το ματς για να πάρουμε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Δεν είναι παιχνίδι που κρίνει την 3η θέση, αλλά επειδή έχει περάσει από εκεί η ΑΕΚ που είναι ο βασικός ανταγωνιστής για την 3η θέση, θυμίζει και κάπως το παιχνίδι στην Αμαλιάδα, από το οποίο πήρατε ένα μάθημα…

Έτσι ακριβώς είναι. Είναι μια έδρα που δυσκολεύει όλες τις ομάδες ανεξαρτήτως θέσης. Ο Κολοσσός παλεύει όλα τα παιχνίδια, για μας είναι πολύ σημαντικό να κλείσει ο πρώτος γύρος με μία νίκη και θα είναι πάρα πολύ σημαντική για μας. Χρειαζόμαστε πάρα πολύ αυτή τη νίκη.

Ξεκινά ένας μικρός Γολγοθάς με τα τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια μακριά από την Θεσσαλονίκη. Πως πρέπει να το διαχειριστεί αυτό η ομάδα;

Είναι έτοιμη να τα διαχειριστεί η ομάδα. Υπάρχει και όρεξη από όλους τους παίκτες να πάμε σε αυτά τα παιχνίδια, αυτά τα ταξίδια, σε αυτές τις πόλεις. Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για πάρα πολλούς, οπότε μόνο καλό μας κάνει και θα τα δώσουμε όλα ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα μείνετε μακριά από την Θεσσαλονίκη για κάποιες μέρες. Είναι κάτι που συνηθίζεται αυτό;

Να πω την αλήθεια, όχι, αλλά υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Οι ιδιοκτήτες μας προσφέρουν πάρα πολλά πράγματα οπότε η απουσία από την Θεσσαλονίκη μας φαίνεται πάρα πολύ λίγο, δεν μας επηρεάζει πολύ, γιατί υπάρχει καλό κλίμα, περνάμε όμορφα, περνάμε καλά και φαίνεται και στο γήπεδο.

To Top