ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σίμτσακ: “Για την ιστορία της ομάδας και τον κόσμο που μας ακολουθεί παντού”

Υπάρχουν πολλοί λόγοι πέρα από την πρόκριση στους “16” του Γιούροκαπ που κάνουν το αυριανό παιχνίδι του Άρη με την Αρμάνι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και με υψηλό κίνητρο για τους παίκτες, όπως υπογράμμισε ο Βασίλης Σίμτσακ.

Ο έμπειρος σέντερ τόνισε αρχικά πως “είναι ένα παιχνίδι με μία παραδοσιακά πολύ καλή ομάδα. Μπορεί να είναι το τελευταίο παιχνίδι μας στην Ευρώπη, είναι στην έδρα μας και ανεξαρτήτως του σημερινού αποτελέσματος στο Βερολίνο, εμείς θα παίξουμε για την ιστορία της ομάδας, για τον κόσμο μας που μας έχει ακολουθήσει σε όλα τα παιχνίδια, εντός κι εκτός έδρας, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο χάσαμε στην Ιταλία”.

Ρωτήθηκε αν άλλαξε κάτι στον τρόπο προετοιμασίας λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών στη τελευταία αγωνιστική του ομίλου στο Last 32 και απάντησε πως “δεν άλλαξε κάτι ότι κάναμε τις προηγούμενες βδομάδες, αυτό κάναμε και τώρα. Ξέρουμε ότι δεν είναι στο χέρι μας, περιμένουμε μια βοήθεια από τον Θεό, να έρθει και για μας αποτέλεσμα υπέρ μας και αύριο να τα δώσουμε όλα. Είτε κερδίσει η Νεπτούνας, είτε όχι αυτό θα γίνει”.

Ρωτήθηκε αν έχουν στο μυαλό τους κι αν κουβέντιασαν οι παίκτες τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκαν στο Μιλάνο και απάντησε ότι “δεν χρειάζεται να το κουβεντιάσουμε. Μας έχει πειράξει όλους πως χάσαμε στο Μιλάνο. Υπάρχει εγωισμός. Όσον αφορά το ότι ο κόουτς Ρέπεσα ζητούσε πρέσινγκ μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα και πήρε και τάιμ άουτ, εμένα προσωπικά θεωρώ ότι μας τιμά αυτό σαν Άρη, γιατί σημαίνει ότι σε υπολογίζει. Θα μπορούσε να βάλει τους μικρούς να παίξουν… Έχουμε πάντως αύριο μια ευκαιρία να επανορθώσουμε και να ανταποδώσουμε…”.

Για την απουσία του Τζεντίλε είπε ότι “η Αρμάνι είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις. Δεν αλλάζει πολλά που λείπει ο Τζεντίλε, επιστρέφει και ο Σάντερς. Το αντιμετωπίζουμε το ίδιο και στην έδρα μας έχουμε πάντοτε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση”.

Ρωτήθηκε αν είναι κίνητρο και το αήττητο στο Παλέ και απάντησε: “Είναι πολύ σημαντικό κίνητρο. Είναι αλώβητη η έδρα μας και αν αύριο κερδίσουμε, θα έχουμε αποδείξει ότι με δικά μας λάθη δεν πήραμε την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Από τη μια μας στενοχωρεί  αυτό, αλλά μας δείχνει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο”.

Καταλήγοντας τόνισε πως “το να φοράς τη φανέλα του Άρη είναι τιμητικό. Όταν ξεκινούσες μικρός και έπαιζες μπάσκετ, παρακαλάς να βρίσκεσαι σε σέτοια παιχνίδια! Το ευχαριστιέσαι, δεν χρειάζεται άγχος…”, ενώ για το Άλμπα – Νεπτούνας είπε: “Είμαι πολύ απαισιόδοξος, γιατί σκέφτομαι ότι αν είχαμε εμείς τη Νεπτούνας δεν θα πέρναγε από εδώ…”.

To Top