ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σίμτσακ: «Μόνο στο Παλέ γύριζε αυτό το παιχνίδι»

Ο Βασίλης Σίμτσακ μίλησε για το χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου ο Άρης πήρε πολύ μία μεγάλη νίκη, για το πώς γύρισε το ματς αν και οι «κίτρινοι» βρέθηκαν στο -10, αλλά και για τη συνέχεια.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο YellowRadio 92,8:

Για το πώς το χάρηκε ο ίδιος και η οικογένεια του: «Όλοι το έζησαν με μεγάλη ένταση και αφού κερδίσαμε στο τέλος ήταν όλα καλά».

Για το νόμο του Παλέ: «Ήταν ένα ματς που βρεθήκαμε και στο -10. Η αλήθεια είναι πως το 80% του ματς το πήρε ο κόσμος. Όσο και να σκέφτεσαι άλλους τρόπους δεν μπορείς να βρεις κανέναν. Σε άδειο γήπεδο δεν μπορούσε να γυρίσει αυτό το παιχνίδι. Οπότε ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στον κόσμο παρά το γεγονός πως ήμασταν σε κακή βραδιά μας βοήθησε για τη νίκη».

Για το αν ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του: «Σε αγωνιστικό κομμάτι δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι. Αλλά σε θέματα πίεσης και πάθους ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Η ΑΕΚ προσπάθησε να χαλάσει το μυαλό πολλών παικτών μας, αλλά καταφέραμε να βρούμε το κουράγιο και με τη συμβολή του Μιχάλη και του Τζέικ, που έβαλαν μεγάλα σουτ πήραμε τη νίκη. Μετά δεν γινόταν να χάσουμε το ματς».

Για τα πολλά φάουλ και τις τεχνικές ποινές: «Δεν μου έχει ξανατύχει. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε μπάσκετ, γιατί σε κάθε επίθεση υπήρχε επαφή και οι διαιτητές σφύριζαν συνεχώς. Στο δεύτερο ημίχρονο το άφησαν και έγινε λίγο καλύτερο το παιχνίδι».

Για την ψυχολογία των παικτών με τα πολλά φάουλ των διαιτητών: «Εμείς έπρεπε να παίξουμε την άμυνα που ξέρουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής μας είπε πως δεν το νοιάζει και αν βγούμε όλοι με πέντε φάουλ έξω, παίξτε όπως ξέρετε. Στο ημίχρονο είπαμε και στους ξένους πως δεν πρέπει να δίνουν αφορμή και να μην δίνουν σημασία ούτε στους αντίπαλους, ούτε στους διαιτητές. Έπρεπε να μιλήσουμε στους ξένους γιατί σε κάποιο σημείο η ΑΕΚ πήγε το ματς σε επίπεδο να χτυπήσει το μυαλό μας».

Για τον Οκάρο Γουάιτ: «Ο Οκάρο είναι πολύ ήσυχος εκτός γηπέδου. Σε εκείνη τη φάση πήγε να δώσει το χέρι στον Μαυροκεφαλίδη που είχε πέσει και κάποιος τον έσπρωξε. Αυτό μου είπε και ο Οκάρο. Σε τέτοια παιχνίδια τα νεύρα είναι τεντωμένα και δεν μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου».

Για την ΑΕΚ και τον τρόπο που έπαιξε: «Είναι πιθανό η ΑΕΚ να ήθελε να μας εκνευρίσει. Εμάς δεν θα πρέπει να μας απασχολεί ο αντίπαλος και να είμαστε προετοιμασμένοι από την αρχή του παιχνιδιού. Δεν πρέπει να δίνουμε δικαίωμα σε κανέναν».

Για το τι μένει από το παιχνίδι: «Κρατάμε το δεύτερο ημίχρονο και περισσότερο την άμυνα που κάναμε στην επανάληψη. Κυκλοφορήσαμε καλύτερα τη μπάλα και γενικά βελτιώσαμε πολλά πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο».

Για τον Πελεκάνο: «Ο Μιχάλης είναι σημαντικός για εμάς. Δεν είναι μόνο το χθεσινό παιχνίδι, αλλά όλη του η εικόνα. Είναι ένα παιδί με πολύ υπομονή και είναι σημαντικός για την ομάδα. Είναι παίκτης που βοηθάει όλους τους παίκτες και βάζει την ομάδα πάνω από τον ίδιο και κάνει δουλειά μέσα στο γήπεδο που δεν φαίνεται στον κόσμο, αλλά είναι σημαντική για τη καλύτερη λειτουργία της ομάδας».

Για την εμφάνιση τη δική του και των υπόλοιπων έμπειρων: «Έχουμε ακόμη να παίξουμε. Εμείς, πλέον, μπορούμε να διαβάσουμε το παιχνίδι και να δούμε τι χρειάζεται η ομάδα όταν δεν πάει καλά και να δώσουμε ότι μπορούμε».

Για τους αντιπάλους που έχει αντιμετωπίσει: «Έχουμε ακόμη να αντιμετωπίσουμε πολλούς. Καλά να είμαστε και ας έρθουν και άλλοι».

Για την επόμενη μέρα: «Τώρα είναι πιο κρίσιμα τα πράγματα. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί για να έχει σημαντική αξία η χθεσινή νίκη. Τώρα έχουμε δυο παιχνίδι σε Κηφισιά και Πάτρα και πρέπει να τα κερδίσουμε».

Για το ένα παιχνίδι την εβδομάδα: «Είναι όπως το πάρει κανείς. Από τη μια θα υπάρχει ξεκούραση, αλλά από την άλλη δεν θα υπάρχει αγωνιστικός ρυθμός, γιατί μπορεί αν είσαι στην Ευρώπη να μην κάνεις προπονήσεις, αλλά ένας αγώνας καλύπτει την προπόνηση και με το παραπάνω».

To Top