ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σίτσας: «Απολύτως πετυχημένη χρονιά, επόμενος στόχος ένας τίτλος, ανανέωση με Μάντζιο»

O Δημήτρης Σίτσας μέλος των βετεράνων του Άρη και πρώην στέλεχος του κιτρινόμαυρου τεχνικού τιμ, μίλησε για το… φίνις της ομάδας, με αφορμή τον σημερινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Για τις ακαδημίες:

Πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί στο κομμάτι των ακαδημιών, πρέπει να έχουμε δίκτυο, να έχουμε συνεργασίες, υστερούμε σε αυτό το κομμάτι δυστυχώς. Έγιναν κάποιες προσπάθειες από τον Δημήτρη Καραμανλή αλλά υπάρχει πολύς δρόμος.

Για το αν θα μπορούσαν να έχουν παίξει στον Άρη παιδιά από τις ακαδημίες:

Αυτήν την στιγμή από τις τότε ομάδες των ακαδημιών, από τα πέτρινα χρόνια παίζουν 25 με 30 παιδιά σε επαγγελματικές ομάδες. Νομίζω ότι στο κομμάτι αυτό υστερήσαμε και αφήσαμε πίσω αξιόλογα παιδιά.

Ο Μπαξεβάνος που βρίσκεται στην Λάτσιο και παίζει βασικός στην Σλοβακία θα μπορούσε να είναι άνετα στην ομάδα, όπως και ο Στεργιάκης που είναι στην Αγγλία. Ακόμη και ο μικρός ο Λάζαρος ο Ρότα που ήταν στην ομάδα μας και τώρα βρίσκεται στο εξωτερικό. Βλέπουμε στην Ελλάδα το πόσοι παίκτες πωλούνται από τις ακαδημίες.

Για την φετινή σεζόν:

Ο Άρης έχει κερδίσει ξανά την καταξίωση του ως μεγάλη ομάδα. Την δεδομένη στιγμή με τα δεδομένα που έχει ο σύλλογος, με την απώλεια εσόδων, με την μη παρουσία φιλάθλων η χρονιά είναι απολύτως αποτυχημένη. Ενώ το ίδιο ισχύει και για την περσινή και για την προπέρσινη σεζόν.

Μέσα σε τρία χρόνια έχουν διαλύσει το μύθο του δήθεν big-4 και έχουμε δείξει ότι μόνο ότι υπάρχουν 5 μεγάλες ομάδες, αλλά ότι εμείς είμαστε τουλάχιστον στους τέσσερις καλύτερους. Αυτό πιστώνεται στον κ.Καρυπίδη, υπάρχουν κάποιες ατέλειες αλλά και τα καλά πρέπει να πιστωθούν σε εκείνον.

Για το ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα:

Επόμενος στόχος είναι να μπορέσει ο Άρης να κατακτήσει κάποιον τίτλο. Από την στιγμή που υπάρχει μία σταθερή βάση βλέπουμε μπροστά, αυτό που θέλουν όλοι οι Αρειανοί είναι ένας τίτλος, είτε το πρωτάθλημα είτε το κύπελλο. Άλλωστε αυτό δημιουργεί φιλάθλους. Φυσικά είναι σημαντικές οι Ευρωπαϊκές παρουσίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι οι τίτλοι. Πρώτα από όλα φυσικά πρέπει να διατηρηθούν τα κεκτημένα και μετά να κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε παραπάνω.

Για τον προπονητή και τον σχεδιασμό της νέας σεζόν:

Αν θες να βάλεις λεφτά και να πας για πρωτάθλημα ίσως να θες να πας σε άλλον προπονητή. Αν πας όμως σε μία ομάδα όπως η φετινή, αν θέλουμε να πάμε για το κάτι παραπάνω με αυτόν τον κορμό πρέπει να γίνει ανανέωση στον Μάντζιο, να έρθει σέντερ φορ αλλά και στόπερ. Θέλουμε σέντερ φορ, θέλουμε δεκάρι, θέλουμε αριστερό μπακ, αλλά αυτό είναι θέματα αγωνιστικά.

Για την συνολική πορεία του Άρη:

Ο Άρης είναι η πιο σταθερή ομάδα ολόκληρου του πρωταθλήματος. Λόγω της καταπόνησης έχει δημιουργηθεί μία κούραση, αλλά δεν αλλάζει το πόσο σταθερός ήταν ο Άρης σε όλη την σεζόν.

Για το σημερινό ματς:

Ο Άρης οφείλει να κλείσει την σεζόν στο Κλεάνθης Βικελίδης με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και από εκεί και πέρα θα πρέπει να ξεκινήσουν από τώρα να σκέφτονται πως θα σχεδιάσουν την φετινή χρονιά.

To Top