ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σίτσας: “Το βιογραφικό του Ρουπ λέει πάρα πολλά, πρέπει να προσφέρει άμεσα στον Άρη” (audio)

Ο Δημήτρης Σίτσας είναι ο αντικαταστάτης του Μάκη Δανδίκα στην τεχνική ηγεσία του Αγροτικού Αστέρα ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ο 51χρονος τεχνικός ο οποίος είχε περάσει και από τα τμήματα υποδομής του Άρη μίλησε στον Flash Radio και την εκπομπή “Αθλητικό Express” για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον Λούκας Ρουπ, τους κιτρινόμαυρους γενικότερα, μπήκε στη θέση του Άλαν Πάρντιου αλλά και τη μεταγραφή που χρειάζεται ο Άρης με κάποιον ως αντι-Μαντσίνι.

Αναλυτικά όσα είπε…

Για τον Λούκας Ρουπ: “Το βιογραφικό του λέει πάρα πολλά. Το θέμα είναι τι μπορεί να προσφέρει κι αν μπορεί να τα προσφέρει άμεσα. Οπότε από κει και πέρα μιλάμε για έναν παίκτη έτοιμο. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στον Άρη, η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε ακόμα μια θέση ως αντι-Μαντσίνι. Οι λύσεις είναι λίγες στη φαρέτρα του προπονητή. Έχει μείνει με Ιτούρμπε, Πάλμα και Γκαρσία στα πλάγια και μετά θα πρέπει να κάνει αλχημείες”.

Για τους Μάνου Γκαρθία και Μαντσίνι: “Είναι επιτακτική ανάγκη ο Άρης να καλύψει αυτούς τους δύο παίκτες αν θέλει να κυνηγήσει κάτι καλό όσον αφορά τα πλέι οφ. Πρέπει να γίνουν μεταγραφές. Ήδη υπάρχει μια καλή αμυντική λειτουργία όσον αφορά την άμυνα και τα αμυντικά χαφ. Βγήκαν και οι Νταρίντα και Ετέμπο. Το βάρος πέφτει στην επίθεση. Εκεί πάσχει η ομάδα. Ενίσχυση χρειάζεται και η άμυνα, αλλά πρωταρχικός στόχος είναι η επίθεση. Εκεί πονάει ο Άρης σε όλα τα μήκη της επίθεσης. Θέλει και επιτελικό μετά τον τραυματισμό του Γκαρθία”.

Για τον Άλαν Πάρντιου: “Το ψυχολογικό κομμάτι είναι στο dna του προπονητή. Από εκεί φαίνεται αν είσαι καλός προπονητής ή όχι. Σε αυτό το κομμάτι ο προπονητής του Άρη έχει μεγάλο Γολγοθά να ανέβει κι όταν χάνονται οι στόχοι από την αρχή της χρονιάς, κι όταν είναι επιτακτική ανάγκη να κατακτήσει τίτλο ο Άρης και με τις δηλώσεις του προέδρου μας, ότι ο Άρης κυνηγάει και τους δύο στόχους, πρέπει να βάλεις τους παίκτες σε έναν μεγάλο κυκεώνα σκέψεων για το πως θα τους κρατήσει ζεστούς. Στα πλέι οφ θα μετρήσεις τι μπορείς να κάνεις και στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη”.

Για το τι πήγε στραβά και ο Άρης αποκλείστηκε ξανά από το Κύπελλο με τέτοιο τρόπο: “Υπάρχει μια κακή… παράδοση όσον αφορά το θεσμό του Κυπέλλου. Σε αυτά τα κομμάτια πρέπει να είσαι πιο έτοιμος από την αρχή της σεζόν κι όταν φτάνει εκείνη η ώρα. Από την αρχή της σεζόν πρέπει να έχεις περισσότερα εργαλεία, να μην σου λείπουν παίκτες κι αν σου λείπουν να μπορείς να τους αντικαταστήσεις άμεσα ώστε να μην πάει τίποτα χαμένο. Σε αυτό το κομμάτι ο Άρης ήταν αρκετά πίσω. Και σε θέματα μεταγραφικής ενίσχυσης. Στο πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα εάν είχαμε από την αρχή τους παίκτες. Υπάρχει και ο παράγοντας τύχη, αλλά δεν μπορεί να είναι κάθε φορά ο παράγοντας τύχης. Έχεις να αντιμετωπίσεις τέσσερις – πέντε ομάδες που διεκδικούν το Κύπελλο που έχουν ένα πλούσιο ρόστερ. Είτε ικανό και ποιοτικό αλλά και από την άλλη και ποσοτική και πλούσιο. Ο Άρης δεν πρέπει να φτάνει στο σημείο να κρίνεται από ένα πέναλτι. Τα παιδιά μας πρέπει να δουν μια χαρά. Όπως και να έχει όμως ένας τίτλος είναι αυτός που γράφει και μένει”.

Για τις ακαδημίες του Άρη: “Θα ανοίξουμε ένα θέμα που χρειάζεται 10 ώρες και δεν μας φτάνουν πάλι. Χρειάζεται μια οργάνωση η οποία είναι δαπανηρή για τις ακαδημίες και χρειάζονται πάρα πολλά πράγματα. Όταν κάνεις σωστή επένδυση στις ακαδημίες θα επιστρέψουν τα λεφτά. Όταν έχεις μάλιστα ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά και το πως θα φτιάξουν το κομμάτι των ακαδημιών όλα θα πάνε καλά. Όταν έχεις καλό σχεδιασμό όλα θα φτιάξουν. Σιγά σιγά με υπομονή…”

To Top