Σαλέμ: “Ο Άρης έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων στην Ευρώπη”

Τον απεριόριστο σεβασμό του προς τον Άρη, τον οποίο θα αντιμετωπίσει αύριο το βράδυ η ομάδα του, στο Γκρόνιγκεν για την 3η αγωνιστική του Γιούροκαπ, εξέφρασε ο προπονητής της Γκαστέρα Φλέιμς, Χακίμ Σαλέμ. Ο 34χρονος Αιγύπτιος που έχει αποκτήσει την ολλανδική υπηκοότητα δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για όσα έχουν πετύχει οι κίτρινοι στην τεράστια ευρωπαϊκή τους διαδρομή. Διαβάστε τι… έγραψε στο blog του!

Όπως συνηθίζει πριν από κάθε αγώνα, ο Σαλέμ μίλησε στο blog που διατηρεί στο επίσημο σάιτ της ολλανδικής ομάδας (gasterraflames.nl), το οποίο έχει τίτλο: «Η… προθέρμανση του Χακίμ».

Αρχικά τόνισε πως «αντιμετωπίζουμε τον Άρη, μια ομάδα πασίγνωστη που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων ανά την Ευρώπη. Την περασμένη σεζόν έφτασε μέχρι τις 16 καλύτερες ομάδες του Γιούροκαπ ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα έδωσε το παρών στα ημιτελικά. Στην Ελλάδα, κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός που αποτελούν υπερδυνάμεις. Ο Άρης είναι ένας σύλλογος με πλούσια ιστορία τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1993, το Κύπελλο Κόρατς το 1997 και το Τσάμπιονς Καπ το 2003″.

Σκιαγραφώντας το αγωνιστικό προφίλ του Άρη επεσήμανε: «Διαθέτει μια πολύ γρήγορη ομάδα, με αιχμή του δόρατος τον Ντομινίκ Τζέιμς. Χρησιμοποιεί πολλά σκριν και μέσα στο καλάθι διαθέτει τον Σαμ Μάλντροου και τον Χρήστο Ταπούτο (σ.σ. δεν γνώριζε ότι ο αρχηγός του Άρη θα απουσιάσει από το αυριανό παιχνίδι λόγω τραυματισμού). Στη θέση του φόργουορντ υπάρχει ο Ρόναλντ Ντέιβις που μπορεί να σκοράρει από κοντά αλλά και μακριά από το καλάθι».

Ο Σαλέμ περιμένει να δει και πάλι σε δράση τον Μπράιαν Ντιφάρες (φόρεσε για μερικούς αγώνες τη φανέλα του Κολοσσού, τη σεζόν 2005-06), δεν γνωρίζει ωστόσο αν μπορεί να υπολογίζει στον Κένις Τόμας. «Την περασμένη βδομάδα ο Ντιφάρες ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα τραυματισμού στη βουβωνική χώρα και ελπίζουμε πως θα είναι σε θέση να μας βοηθήσει από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Τόμας πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια και έδειξε πως μπορεί να μας βοηθήσει. Τραυματίστηκε όμως στον αστράγαλο, την Πέμπτη και είναι αμφίβολο αν θα παίξει κόντρα στον Άρη», είπε και συμπλήρωσε: «Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν έχει έλεος. Τα λάθη στην επίθεση τιμωρούνται και δυστυχώς για εμάς έχουμε την άσχημη εμπειρία της αναμέτρησης με την Νίμπουρκ, στην Τσεχία. Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας”.

To Top