Νίκη στην Ολλανδία, σημαίνει μισή πρόκριση

Καλημέρα σας!
Είμαστε μια μέρα πριν δώσουμε έναν πολύ κρίσιμο αγώνα για την ευρωπαϊκή μας πορεία στο Γιούροκαπ. Παίζουμε στην Ολλανδία με την Γκαστέρα. Είμαστε καλά, έχουμε και καλή ψυχολογία μετά τις δύο τελευταίες νίκες, προπονηθήκαμε και πολύ καλά αυτές τις μέρες, πάμε να κερδίσουμε και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε.

Ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να είναι ένα εύκολο παιχνίδι, παρόλο που η Γκαστέρα έχει κάνει δύο ήττες στον όμιλο. Είναι δύσκολα τα παιχνίδια αυτά, γιατί αυτοί παίζουν το τελευταίο τους χαρτί και θέλουν πάρα πολύ τη νίκη. Εμείς θα πρέπει να παίξουμε όπως και κόντρα στη Ρουντούπις και να κερδίσουμε. Αν πάρουμε τη νίκη, τότε αυτό σημαίνει μισή πρόκριση. Σαφώς και δεν τελειώνει τίποτα, δεν παίρνουμε την πρόκριση, αλλά αν θεωρήσουμε ότι θα έχουμε τις δύο ομάδες (Ρουντούπις, Γκαστέρα) στην έδρα μας στον δεύτερο γύρο, τότε θα έχουμε σαφές προβάδισμα.

Από αυτά που είδαμε για τη Γκαστέρα, μπορώ να πω ότι είναι μια ομάδα που παίζει ελεύθερο μπάσκετ, είναι λίγο άναρχη στο παιχνίδι της, δεν παίζει κοντρόλ μπάσκετ και πρέπει να περιορίσουμε τον ρυθμό τους. Είναι επίσης ομάδα που κερδίζει επιθετικά ριμπάουντ και θα πρέπει να έχουμε σωστές αντιδράσεις. Είδαμε ότι παίζει σε γεμάτο γήπεδο, αλλά δεν θα πρέπει να μας επηρεάσει αυτό. Μπαίνεις μέσα, κάνεις το παιχνίδι σου και κερδίζεις…

verginis parousiasi granouzisΘα ήθελα να αναφερθώ και σε ένα άλλο θέμα που δημιουργήθηκε μέσα στη βδομάδα. Είχαμε όντως μια συζήτηση με τον πρόεδρο για τα οφειλόμενα. Ήταν μια συζήτηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Σε λίγες μέρες θα έχουμε μια θετική απάντηση, περιμένει η ομάδα κάποια χρήματα… Καταλαβαίνουμε την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί όχι μόνο στην ομάδα, αλλά σε όλη τη χώρα, είμαστε όμως και εμείς επαγγελματίες παίκτες και θα πρέπει να ενδιαφερθούμε για τα χρήματά μας.

Σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι το μυαλό μας είναι εκεί. Ως επαγγελματίες αυτό που σκεφτόμαστε είναι να κερδίσει η ομάδα και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κερδίσουμε. Άλλωστε όταν μπαίνεις στο παρκέ και παίζεις μπάσκετ, δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο, οφείλεις και πρέπει να σκέφτεσαι πώς θα κερδίσεις. Ελπίζω να λυθεί το ζήτημα σύντομα.

To Top