slideshow-3

Σαν σήμερα, έντεκα χρόνια πριν: Όταν ο Κόκε έφευγε από το “σπίτι” του με δάκρυα (video)

Πέρασαν έντεκα χρόνια ακριβώς… Ήταν 4 Απριλίου 2011, όταν ο Σέρχιο Κόκε με έντονα συναισθήματα εμφανώς συγκινημένος από την αποχώρησή του από τον Άρη εμφανίστηκε στην αποχαιρετιστήρια Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Ισπανός αρχηγός του Άρη βρέθηκε στην αίθουσα Συνεντεύξεων Τύπου του “Κλεάνθης Βικελίδης” λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην ομάδα του Χιούστον.

Εμφανώς συγκινημένος και με δάκρυα στο πρόσωπό του δήλωνε: ” Θα προσπαθήσω να αντλήσω δύναμη αν και δεν μπορώ. Πίστευα ότι θα άντεχα. Παρόλα αυτά είναι ξεκάθαρο ότι έχω βαθιά συναισθήματα και δεν είναι ψεύτικα. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για το ότι μου έχει προσφέρει σε αυτόν τον σύλλογο. Αυτή η ομάδα με έχει βοηθήσει να εξελιχθώ σαν άνθρωπος και μετά σαν ποδοσφαιριστής. Μία ομάδα που σε κάνει να νιώσεις βαθιά συναισθήματα λόγω των οπαδών που διαθέτει. Δυστυχώς όμως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο προέκυψε μία πρόταση που θα είναι ένα καλό βήμα για την ζωή μου και την οικογένειά μου. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο και να του πω ότι έδωσα τα πάντα ακόμη και σε αγώνες που συμμετείχα παρά τις αντιρρήσεις των γιατρών. Έχασα ελάχιστα παιχνίδια. Ελπίζω κανείς να μην έχει να μου καταλογίσει κάτι απέναντι στον σύλλογο.

Θέλω να αφήσω ανοιχτές τις πόρτες και να φύγω με ψηλά το κεφάλι από την μπροστινή πόρτα. Δεν θέλω να ρίξω κανέναν. Όλοι γνωρίζανε ότι λόγω προβλήματος υγείας δεν θα μπορούσα να αγωνιστώ την Κυριακή και η ευκαιρία της μεταγραφής μου θα μπορούσε να γίνει μέχρι την Παρασκευή και εύχομαι μία μέρα να ξαναβρεθώ στα ίδια αυτά μέρη. Αρχικά σκέφτηκα την οικογένειά μου και μία εμπειρία που θα ήθελα να δοκιμάσω αν και γνωρίζω ότι δεν θα βρω πουθενά την αγάπη που γνώρισα στον Άρη”.

Είχε γίνει πολύς ντόρος τότε, ότι ο Άρης θα έπαιρνε ένα σεβαστό ποσό… Ο Κόκε, που δεσμευόταν με συμβόλαιο μέχρι το 2013, συμφώνησε ουσιαστικά να εξαγοράσει την ρήτρα του για να λύσει το συμβόλαιό του με αποτέλεσμα η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης να εξοικονομεί ένα συνολικό ποσό της τάξης του 1.000.000 ευρώ και να γλιτώσει τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους που αντιστοιχεί σε 1,6 εκ. ευρώ αφού οι απολαβές του είναι ουσιαστικά 800.000 ευρώ ανά αγωνιστική περίοδο.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι. Στα ταμεία του Άρη δεν μπήκαν χρήματα ποτέ και ο Κόκε ταλαιπωρήθηκε γυρνώντας σε όλα τα γήπεδα του πλανήτη. Στην Ινδία, τη Βολιβία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γερμανία. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2015 για να κλείσει την καριέρα του στον αγαπημένο του Άρη το 2017. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2017, έκανε την εξής δήλωση:

«Γεια σας, σήμερα ολοκληρώνεται για μένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και μπορώ να πω πως νιώθω περήφανος για ό, τι έχω βιώσει όλα αυτά τα χρόνια.Είναι μια σημαντική μέρα σήμερα.Έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο εκτός αγωνιστικής δράσης από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θέλω να σας ανακοινώσω ότι αφήνω αυτό που με έκανε περισσότερο ευτυχισμένο από οτιδήποτε άλλο στην ζωή μου. Ίσως νωρίτερα από ότι υπολόγιζα, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το κάνω.

Είχα την ευκαιρία να παίξω σε άλλο επίπεδο, αλλά δεν μου έδιναν το κίνητρο για να συνεχίσω. Θα ήθελα πλέον με όλες τις εμπειρίες που έχω αποκτήσει, να συμβουλεύσω όλα αυτά τα παιδιά που σήμερα έχουν όνειρο να γίνουν ποδοσφαιριστές. Είναι όμως τόσα πολλά αυτά που έχω ζήσει, που θα πρέπει να γράψω βιβλίο! Το καλύτερο είναι να έχουν φιλοδοξίες και την τύχη για να ζήσουν κάτι τέτοιο.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες, τις ομάδες τους προπονητές κτλ από τις ομάδες που έχω παίξει. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς των αντίπαλων συλλόγων που με έκαναν να ζήσω αυτό το άθλημα με τόσο πάθος. Φτάνοντας στα 34 χρόνια μου μπορώ να πω ότι λίγο πολύ αφιέρωσα τη ζωή μου στο ποδόσφαιρο. Τώρα θα ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο για εμένα, από εκεί που ξεκίνησαν όλα όταν ήμουν 5 ετών και έπαιξε στην ομάδα της Segalerva έδαφος. Έχω πάθος για το ποδόσφαιρο και θέλω να συνεισφέρω στην ανάπτυξή του και να μεταδώσω τον ενθουσιασμό μου. Το λέω αυτό, γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με παροτρύνουν να το κάνω,  οπαδούς που θέλουν να με δουν ξανά να παίζω. Θέλω να μοιραστώ όλα αυτά τα συναισθήματα μαζί τους. Ελπίζω να σας δω σύντομα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά αυτή τη φορά ο ρόλος μου θα είναι διαφορετικός.

Τέλος θέλω να πω αντίο σε μια ομάδα που ήταν πολύ ιδιαίτερη για μένα… Στον ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Εκεί αισθάνθηκα μέρος της οικογένειάς τους, πήρα περισσότερα πράγματα από ότι ήμουν σε θέση να δώσω. Θα έχω για μια ζωή αυτό το κλαμπ στην καρδιά μου. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ … Αντίο, φίλοι μου, θα μου λείψετε».

Η συνέχεια γνωστή… Το Νοέμβριο του 2019 η είδηση για τη σύλληψή του από την ισπανική αστυνομία με την κατηγορία συμμετοχής σε σπείρα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών σόκαρε τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Οδηγήθηκε στη φυλακή, αλλά αποφυλακίστηκε 20 μήνες μετά, πέρυσι το καλοκαίρι στις 23 Ιουλίου.

Για την ιστορία: Ο Σέρχιο Κόκε φόρεσε τη φανέλα του Άρη σε 176 αγώνες. Πέτυχε 39 γκολ και μοίρασε 25 ασίστ σε 14.702 λεπτά συμμετοχής.

To Top