Σαν σήμερα γράφτηκε ο (άδοξος) επίλογος της καριέρας του μεγάλου Γκάλη

Μία καριέρα σαν αυτή του Νίκου Γκάλη δεν περίμενε κανείς να τελειώσει τόσο άδοξα… Κι όμως στις 18/10/1994, σαν σήμερα, αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτήν, μετά το DNP στο περιβόητο παιχνίδι με τους Αμπελόκηπους.

Το παιχνίδι που έγινε  στο κλειστό του Μετς ανάμεσα στους Αμπελόκηπους και τον Παναθηναϊκό έμελλε να είναι το τελευταίο στο οποίο βρέθηκε ο Νίκος Γκάλης με αθλητική περιβολή.

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής έβαλε τέλος στην καριέρα του από τη μία στιγμή στην άλλη κι ενώ είχε ακόμα να προσφέρει. Γι’ αυτή την εξέλιξη, πολλοί κατηγόρησαν τον Κώστα Πολίτη, ωστόσο η ιστορία δεν ξεγράφεται και φυσικά ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω.

Ο Νίκος Γκάλης στην ανακοίνωση που έστειλε ένα χρόνο αργότερα στα ΜΜΕ για να ενημερώσει πως αποσύρεται από την ενεργό δράση, είχε ξεκαθαρίσει πως ήθελε να σταματήσει μέσα στο γήπεδο, αλλά τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, καθώς ο Παναθηναϊκός τον δέσμευε με συμβόλαιο και μετά τον καυγά με τον Πολίτη δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα.

Ήταν 18 Οκτωβρίου του 1994 και στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τους Αμπελόκηπους, όταν ο Κώστας Πολίτης όχι μόνο δεν ξεκίνησε τον Νικ στην πεντάδα, αλλά δεν τον έβαλε καθόλου μέχρι το ημίχρονο.

Στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας οι δύο άνδρες τσακώθηκαν και ο Γκάλης έφυγε από το γήπεδο φανερά εκνευρισμένος και απογοητευμένος. Μέσα σε λίγες ώρες,  μάζεψε τα πράγματα του και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις 25 Σεπτεμβρίου 1995, ανακοίνωσε επίσημα την απόσυρση του από την ενεργό δράση.

To Top