Σαν σήμερα η πρώτη επιστροφή του Τζόρνταν και το ρεκόρ τηλεθέασης! (videos)

Σαν σήμερα πριν 25 χρόνια ο Μάικλ Τζόρνταν φόρεσε ξανά την φανέλα των Σικάγο Μπουλς, αφήνοντας το «23» και βάζοντας το «45» για τα υπόλοιπα 17 ματς της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ.

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου: Κορυφαία Jackpots & δημοφιλή slots ΕΔΩ!

Στις 18 Μαρτίου του 1995 αρκούσε μία λιτή δήλωση του Μάικλ Τζόρνταν για να προκαλέσει φρενίτιδα ενθουσιασμού στους φιλάθλους του παγκόσμιου μπάσκετ. Για την ακρίβεια ένα φαξ του ατζέντη του, Ντέιβιντ Φολκ στο οποίο υπήρχαν τρεις λέξεις του σούπερ σταρ:  «I am back»!

Σε ηλικία 32 ετών ο «Air» επέστρεφε στο ΝΒΑ και στο μπάσκετ μετά από απουσία 21 μηνών, και με μόλις τρεις προπονήσεις με τους Μπουλς ταξίδεψε στην Ιντιάνα για το ματς με τους Πέισερς στις 19 Μαρτίου.

Στο τέλος εκείνου του αγώνα είχε 19 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 43 λεπτά! Είχε μόλις 7 στα 28 σουτ (δηλαδή 25%) και αστόχησε στα πρώτα έξι σουτ που επιχείρησε και ο πρώτος του πόντος ήταν με βολή μετά από 16 λεπτά!

Μάλιστα το συγκεκριμένο ματς σημείωσε την υψηλότερη τηλεθέαση για παιχνίδι κανονικής διάρκειας στην ιστορία του ΝΒΑ , καθηλώνοντας περίπου 35 εκατομμύρια ανθρώπους στις οθόνες των τηλεοράσεών τους!

Τρία παιχνίδια αργότερα, ο Τζόρνταν κυριάρχησε αφού πέτυχε 55 πόντους απέναντι στους Νιου Γιορκ Νικς στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν, ενώ στα ματς που απέμεναν για την κανονική διάρκεια οι Μπουλς από το 34-31 που είχαν χωρίς τον Τζόρνταν, έφτασαν στο 47-35 με τον Μάικλ κάνοντας στο τέλος ένα 13-4.

Ο Τζόρνταν σε αυτά τα 17 ματς πρόλαβε και είχε 26,9 πόντους, 6,9 ριμπάουντ, 5,3 ασίστ, 1,8 κλεψίματα, 0,8 κοψίματα κατά μέσο όρο.


To Top