Σαν σήμερα με την κεφαλιά του Χαριστέα η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης! (videos – photos)

Τέτοια μέρα, πριν 16 χρόνια, η Ελλάδα ολοκλήρωνε το μεγαλύτερο «έπος» των EURO, επικρατώντας της διοργανώτριας Πορτογαλίας μέσα στο Ντα Λουζ με την κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα και ανέβαινε στην κορυφή της Ευρώπης, ολοκληρώνοντας μια μαγική πορεία και κάνοντας μια ολόκληρη χώρα να πανηγυρίζει ξέφρενα!

Όπως στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, έτσι και τον μεγάλο τελικό της 4ης Ιουλίου του 2004 η Ελλάδα «πάγωσε» την Πορτογαλία των Καρβάλιο, Αντράντε, Μιγκέλ, Κοστίνια, Ντέκο, Παουλέτα, Φίγκο, Ρουί Κόστα και του 19χρονου τότε Κριστιάνο Ρονάλντο!

Τα πάντα κρίθηκαν στο 56’ της αναμέτρησης και στο κόρνερ που κέρδισε ο Σεϊταρίδης από τον Ρονάλντο. Αυτό ήταν… Η Ελλάδα αυτή τη μία ευκαιρία, που χρειαζόταν για να σκοράρει την είχε μπροστά της και δεν την άφησε να ξεγλιστρήσει. Με τον Άγγελο Μπασινά να εκτελεί και τον Άγγελο Χαριστέα να σκοράρει, έγινε αυτό το πανέμορφο 1-0, με το οποίο η Εθνική ζούσε, ανέπνεε και τελικά έφτανε στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος (76′ Βενετίδης), Ζαγοράκης, Φύσσας, Κατσουράνης, Βρύζας (81′ Παπαδόπουλος), Καψής.

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Αντράντε, Κοστίνια (60′ Ρούι Κόστα), Φίγκο, Παουλέτα (74′ Νούνο Γκόμες), Μιγκέλ (43′ Φερέιρα), Βαλέντε, Καρβάλιο, Ρονάλντο, Μανίς, Ντέκο.

To Top