Σαν σήμερα: Ντεμπούτο με την “γαλανόλευκη” ο Κούης, “χρυσός” ο Γρηγοριάδης!

Σημαδιακή μέρα για τον σύλλογο του Άρη η 21 Μαρτίου. Σαν σήμερα, το 1979 ο θρύλος του Άρη, Ντίνος Κούης, πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδος στο Βουκουρέστι.

28 χρόνια αργότερα το καμάρι της κολύμβησης του συλλόγου, Άρης Γρηγοριάδης, κατακτά δύο μετάλλια (ενα χρυσό, ένα ασημένιο) στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόβεν.

 Άφησε το στίγμα του στην Εθνική ο Κούης

 Χαραγμένη στη μνήμη του Ντίνου Κούη θα μείνει η 21 Μαρτίου του 1979, καθώς κόντρα στη Ρουμανία στο Βουκουρέστι η “σημαία” του Άρη θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την “γαλανόλευκη”. Για την ιστορία η Εθνική γνώρισε φιλική ήττα με σκορ 3-0. Το κύκνειο άσμα του Κούη με την Εθνική έμελλε να λάβει χώρα στις 15 Φεβρουαρίου 1984 στο Ο.Α.Κ.Α. με αντίπαλο την Ανατολική Γερμανία. Ως διεθνής κατάφερε να καταγράψει 33 συμμετοχές πετυχαίνοντας παράλληλα και 7 τέρματα.

 Αποτέλεσε βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της 11άδας που παρέταξε ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλκέτας Παναγούλιας, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας το 1980, έχοντας συμμετοχή και στα 3 παιχνίδια του ομίλου. Στην τότε Εθνική σημαντική παρουσία κατέγραψαν και άλλοι δύο ποδοσφαιριστές του Άρη. Ο λόγος για τους Γιώργο Φοιρό και Στέλιος Παπαφλωράτο. Ιστορικό έχει μείνει το τέρμα που πέτυχε με απευθείας χτύπημα φάουλ στην Κοπεγχάγη στις 15 Οκτωβρίου 1980 (Προκριματικά Μουντιάλ 1982) με το οποίο η Ελλάδα κέρδισε τη Δανία με 1-0.

 “Μάγεψε” το Αϊντχόβεν ο Γρηγοριάδης

Η ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που διοργανώθηκε στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας το 2008 στιγματίστηκε από τις δύο κατακτήσεις μεταλλίων του δικού μας, Άρη Γρηγοριάδη.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος κατάφερε στις 21 Μαρτίου του 2008 να “σκαρφαλώσει” στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, πανηγυρίζοντας το δεύτερο του μετάλλιο στην διοργάνωση. Με επίδοση 25.13 επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στο ύπτιο, μην αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης στους αντιπάλους του. Μία μέρα νωρίτερα (20 Μαρτίου) κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου

To Top