Σαπουντζής: “Με υπομονή και ηρεμία ο Άρης, εάν κρατήσει το μηδέν, θα πάρει την νίκη”!

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Άρη. Φόρεσε την «κίτρινη» φανέλα σε 84 παιχνίδια, ενώ ένα από τα 12 γκολ που σημείωσε στη μεγάλη κατηγορία ήρθε κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-2).

Ο λόγος για τον Αντώνη Σαπουντζή, ο οποίος μίλησε στο σάιτ του συνδρομητικού για το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης…

Θα ήθελα να μου πείτε πως περιμένετε αυτό το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον Άρη και στον ΠΑΟΚ;
“Είναι ένα ντέρμπι, το οποίο ο κόσμος, οι φίλοι και των δύο ομάδων, περιμένουν με ανυπομονησία. Αυτή τη στιγμή, οι δύο ομάδες είναι σε διαφορετική κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ είναι αρκετά καλύτερος και πολύ ψηλότερα στη βαθμολογία, σε αντίθεση με τον Άρη που αυτή τη χρονιά δεν είναι τόσο καλός. Ψάχνεται αγωνιστικά και διοικητικά. Μέσα στο γήπεδο αυτά τα ξεχνάς, παίζοντας ως γηπεδούχος, με την ώθηση του κόσμου θα προσπαθήσει και ο Άρης να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος και να πάρει τη νίκη”.

Υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο στον Άρη, και δεν μιλάω μόνο βαθμολογικά, για να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Κυριακής;
“Κίνητρο σε τέτοια παιχνίδια έχουν και οι δύο ομάδες. Είναι ένα ντέρμπι που και οι δύο θέλουν να κερδίσουν. Ο ΠΑΟΚ σίγουρα για τους δικούς του λόγους και φυσικά για την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής, έμεινε πίσω βαθμολογικά από τη θέση που θέλει να κατακτήσει και ο Άρης να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Στις σκέψεις των παικτών και των δύο ομάδων υπάρχει μόνο η νίκη. Το ποιος το θέλει πιο πολύ θα φανεί μέσα στο γήπεδο, ποιος θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα, θα είναι αυτός που θα πάρει τη νίκη”.

Έχετε ζήσει ανάλογη ατμόσφαιρα σε κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Τι ξεχωριστό έχουν αυτά τα παιχνίδια;
“Το ξεχωριστό σ’ αυτά τα παιχνίδια, είναι ότι από τη στιγμή που γίνετε η κλήρωση, όλη η πόλη, οι οπαδοί των δύο ομάδων περιμένουν πως και πως αυτό το παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή, όλη η Θεσσαλονίκη ζει στον παλμό του ντέρμπι. Και οι δύο ομάδες, αλλά πολύ περισσότερο οι φίλοι των ομάδων, ζουν και αναπνέουν γι’ αυτό το παιχνίδι. Όλοι περιμένουν πότε θα πάει 19:30 την Κυριακή για να ξεκινήσει αυτό το μεγάλο ντέρμπι. Το πάθος που θα υπάρχει μέσα στο γήπεδο, η χαρά ή η στεναχώρια σε μία από τις δύο ομάδες θα υπάρχει και μετά το παιχνίδι, θα υπάρχουν συζητήσεις, τα πειράγματα τα ποδοσφαιρικά και είναι κάτι το διαφορετικό”.

Στον πρώτο γύρο ο ΠΑΟΚ, κυριάρχησε, πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη. Την Κυριακή τι παιχνίδι περιμένετε; Κάτι ανάλογο;
“Το πρώτο παιχνίδι ήταν πράγματι διαφορετικό. Ο ΠΑΟΚ είχε μπει πολύ πιο παθιασμένα, πιο δυνατά στο παιχνίδι. Σίγουρα, τον βοήθησαν και τα γρήγορα γκολ και εξελίχθηκε το ντέρμπι αναλόγως θα έλεγα και κέρδισε ο ΠΑΟΚ δίκαια θα έλεγα. Το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι εντελώς διαφορετικό. Είναι γηπεδούχος ο Άρης, όπως είδαμε την προηγούμενη αγωνιστική έχει ενισχυθεί σημαντικά, ειδικά σε κάποιες θέσεις που είχε πρόβλημα. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει σταθερή πορεία το τελευταίο διάστημα, η ήττα από την Ξάνθη την προηγούμενη αγωνιστική, σίγουρα δίνει κουράγιο στον Άρη να ελπίζει σε κάτι καλό. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στη δύναμη από το πρώτο λεπτό, στο ποιοι παίκτες θα βρεθούν σε καλή κατάσταση για να βοηθήσουν την ομάδα να πάρει τη νίκη”.

Αν σας ζητούσα μια πρόβλεψη, ένα τελικό αποτέλεσμα;
“Είναι δύσκολο να κάνεις πρόβλεψη σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε ένα καλό παιχνίδι, γιατί σε ντέρμπι δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε καλό θέαμα. Να το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Το αποτέλεσμα θα φανεί στο τέλος”

Τι πρέπει να προσέξει ο Άρης κόντρα στον ΠΑΟΚ;
“Ο Άρης πρέπει να έχει υπομονή στο παιχνίδι του. Καίγεται για τους βαθμούς, απλώς δεν χρειάζεται να κυνηγήσει το αποτέλεσμα με άγχος. Χρειάζεται ηρεμία. Πρώτα πρέπει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα έτσι ώστε να του δοθούν ευκαιρίες μπροστά για να κάνει κάποιο γκολ και να πάρει τη νίκη. Η ηρεμία σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι και να μην έχει άγχος, γιατί υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί σε τέτοια παιχνίδια και δεν έχουν την εμπειρία, μπορεί να είναι κακό αυτό για τον Άρη. Απαιτείται ηρεμία πάνω απ’ όλα”.

Η αλλαγή προπονητή θα επηρεάσει τον Άρη;
“Ναι, θα τον επηρεάσει γιατί υπήρχαν κάποια άτομα που γνωρίζουν πάρα πολλά, ήρθαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Άρη. Ήταν και άλλες χρονιές. Γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και σίγουρα θα δώσουν μια ώθηση, τουλάχιστον στα νέα παιδιά ώστε να προσφέρουν αυτά που περιμένει η ομάδα. Κάποιες μεταγραφές που έγιναν, ειδικά του Τάτου στην Κέρκυρα, βοήθησαν πάρα πολύ και πιστεύω ότι μπορούν να δώσουν αυτό που χρειάζεται ο Άρης”.

To Top