Σαρικόπουλος: “Ακόμη καλύτεροι του χρόνου, πετυχημένος ο Αγγέλου”

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος έκανε τον απολογισμό της χρονιάς για τον Άρη κι όχι μόνο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο σέντερ των κίτρινων μίλησε μεταξύ άλλων για την προσπάθεια της ομάδας του, το κλίμα που επικρατούσε όλη τη χρονιά για τον Βεζένκοφ και για το μέλλον.

Ο Σαρικόπουλος μίλησε στον “Αρένα”.

Αρχικά, είπε: “Προσπαθούμε να ξεκουραστούμε λίγο εδώ και δύο μέρες, ήταν πολύ φορτισμένα τα παιχνίδια και τώρα “αδειάζουμε”. Όλα τα παιχνίδια είχαν και έχουν ένταση, με επαφές, physical game. Αλλά αυτά που έγιναν στη Νέα Σμύρνη στο τελευταίο παιχνίδι και επειδή ήμουν 2 χρόνια στον Πανιώνιο, δεν τα περίμενα. Έδειξαν πως μας φοβούνταν.

Για τη φετινή σεζόν: “Είχαμε πολλούς τραυματισμούς φέτος και αυτό ήταν το πιο βασικό πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά, αν και δεν ξεκινήσαμε καλά, από ένα σημείο και μετά παίξαμε πολύ καλά και κερδίσαμε το σεβασμό όλων. Τα περισσότερα που μένουν και κρατάω από αυτή χρονιά είναι θετικά. Η ομάδα πήγε αρκετά καλά, δείξαμε πως ο Άρης μπορεί να αρχίσει να ελπίζει πως μπορεί να γράψει και άλλες χρυσές σελίδες. Το μόνο αρνητικό ήταν οι τραυματισμοί, που κι εγώ προσωπικά είχα”.

Για το κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα: “Όντως, το κλίμα ήταν πολύ καλό στην ομάδα. Μας άρεσε να κάνουμε παρέα και εκτός γηπέδου, πριν ή μετά την προπόνηση και αυτή η καλή σχέση και η χημεία έβγαινε και στο γήπεδο.

Για το εφηβικό τμήμα που κατέκτησε το πρωτάθλημα: “Έχουν πολύ ταλέντο. Από όσα παιχνίδια παρακολούθησα και από τις προπονήσεις που έκαναν μαζί μας παιδιά από το εφηβικό τμήμα, αντιλήφθηκα πως υπάρχει μεγάλο ταλέντο. Από ‘κει και πέρα, πρέπει να παραμείνουν προσγειωμένοι, να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα,  να συνεχίσουν να δουλεύουν και πιστεύω πως πολλοί από αυτοί πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να αγωνιστούν σε επαγγελματικό επίπεδο”.

Για την ενδεχόμενη μετακόμιση του Βεζένκοφ σε αμερικανικό κολέγιο: “Είναι μια πολύ καλή εμπειρία, αν και είναι διαφορετική για κάθε παίκτη και άνθρωπο. Εμείς στηρίζουμε το Σάσα σε ό,τι κι αν επιλέξει, εγώ μιλάω μαζί του αλλά προσπαθώ να μην τον επηρεάσω. Θέλω να τον αφήσω να αποφασίσει μόνος του. Εμένα προσωπικά, την στιγμή που πήγα, μου έκανε καλό. Γίνεσαι πιο υπεύθυνος ως άτομο, αποκτάς κι άλλες παραστάσεις. Θα δούμε τι θα αποφασίσει ο Σάσα, όλοι ελπίζουμε το καλύτερο γι’ αυτόν”.

Για τον Βαγγέλη Αγγέλου: “Σίγουρα πέτυχε. Ο κόουτς απέδειξε πως έκανε πολύ καλή δουλειά, σε όσους έλεγαν πως αυτή η ομάδα είναι για την Α’2. Ήταν και ο προγραμματισμός του κ. Αλεξανδρή, που δεν του βγήκαν κάποια πράγματα, αλλά ο κ. Αγγέλου έκανε μια απολύτως επιτυχημένη προσπάθεια. Ακόμη και τις στιγμές που δε μας έβγαιναν αυτά που δουλεύαμε στις προπονήσεις, γνωρίζαμε την δουλειά που είχαμε κάνει και πιστεύαμε πως κάποια στιγμή θα φανεί και στο γήπεδο”.

Για την εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη: “Ήταν μια πολύ σπουδαία στιγμή, ίσως και μοναδική για έναν επαγγελματία παίκτη. Δε νομίζω να υπάρξει ξανά ανάλογη εκδήλωση, ήταν εκπληκτική και ειδικά για τον σπουδαίο Νίκο Γκάλη. Είδαμε την κουλτούρα του κόσμου μας, αντιληφθήκαμε την αγάπη που έχει για την ομάδα και γενικώς οι εντυπώσεις μας είναι εξαιρετικές”.

Για την επόμενη σεζόν: “Αν δεν πίστευα στον Άρη, δε θα ερχόμουν στην ομάδα. Νομίζω πως με τις κατάλληλες κινήσεις και χωρίς να γίνουν μεγάλες προσθαφαιρέσεις, διότι εγώ πιστεύω πολύ στη χημεία και στην ισορροπία σε μια ομάδα, μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα.  Θέλω να πιστεύω και πιστεύω πως θα διατηρηθεί ο κορμός ακέραιος ώστε να είμαστε μια ομάδα δεμένη και γνώριμοι μεταξύ μας”.

Για το αν άρχισε διακοπές: “Όχι, δεν έχω αρχίσει τις διακοπές και δεν σκοπεύω να κάτσω πολύ αυτό το καλοκαίρι. Θέλω να δουλέψω ατομικά με τον εαυτό μου, να κάνω προπονήσεις και επειδή ο κ. Αγγέλου είναι ένας πολύ σοβαρός προπονητής, πιστεύω θα κάνει ένα σοβαρό προγραμματισμό ώστε να είναι κατάλληλο το μεταβατικό στάδιο έως ότου να αρχίσει η προετοιμασία για την επόμενη σεζόν”.

To Top