Σαρρής: «Δεν έχω χρώμα. Ανήκω στο ποδόσφαιρο»! Περιμένουμε… αποδείξεις

Για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, μίλησε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ο οποίος τόνισε πως «Δεν έχω χρώμα. Ανήκω στο ποδόσφαιρο». Περιμένουμε αποδείξεις και πράξεις συμπληρώνουμε εμείς.

Μιλώντας στη «Real News», ο Χιώτης πρόεδρος σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε με το… καλημέρα από την Παναθηναϊκή Συμμαχία, σημείωσε: «Φυσικά και με ενόχλησε η ανακοίνωση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Προσπαθώ κι εγώ να εξηγήσω τη στάση αυτή, αλλά δεν μπορώ. Εγώ δεν ανήκω σε κανέναν. Δεν έχω χρώμα. Ανήκω στο ποδόσφαιρο και μόνο».

Για το πιο σημαντικό πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου υποστήριξε: «Είναι το θέμα της τεχνητής αναξιοπιστίας που δημιουργείται σε μεγάλο βαθμό. Δεν είναι κάτι που δημιουργείται με τις ενέργειες ενός ή δύο. Η ευθύνη ανήκει σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια. Οποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο φέρει ευθύνη. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να πείσω όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση. Να κατανοήσουν όλοι ότι το συμφέρον τους είναι κοινό».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητές του από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία της ΕΠΟ, ο Σαρρής τόνισε: «Θα κάνουμε αυτά που πρέπει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τις ποδοσφαιρικές Ενώσεις. Σκοπός μας είναι να γίνει η ενοποίηση της Γ’ με τη Δ’ Εθνική και να προκύψει η Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία». Εξάλλου έχει διατελέσει και πρόεδρος της Επιτροπής Δ’ Εθνικής και επί των ημερών του είχε εκπονηθεί σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο ωστόσο έμεινε στα χαρτιά.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Οσον αφορά τις Ενώσεις, γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Γι’ αυτό και θα υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας για τους υπαλλήλους, αναλαμβάνοντας ως ΕΠΟ τα έξοδα. Για κάθε Ένωση που στη δύναμή της έχει μέχρι 50 ομάδες, θα πληρώνουμε έναν υπάλληλο και για τις Ενώσεις με περισσότερα από 50 σωματεία, δύο υπαλλήλους».

Οσο για αυτά που δεν θα… αγγίξει; «Μα φυσικά την Εθνική. Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε κατά γράμμα το πλάνο του κ. Σάντος, όπως έκανε και ο κ. Πιλάβιος».

Τέλος, για την ΚΕΔ και τις μέχρι τώρα επιδόσεις της, σχολίασε:«Είναι αρκετά καλή έως πολύ καλή η παρουσία των διαιτητών. Και η εκτίμησή μου είναι πως θα γίνεται συνεχώς καλύτερη».

To Top