Σαρρής: «Να έρθει ξένος αρχιδιαιτητής»

Έτοιμος να αποδεχθεί την πρόταση που έχουν κάνει κατά καιρούς αρκετές ομάδες εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος στη ΓΣ της ομοσπονδίας είπε το «ναι» για την πρόσληψη ξένου αρχιδιαιτητή.

«Στη χρονιά που πέρασε η διαιτησία ήταν καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Δεν λέω ότι ήταν τέλεια. Συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα η κριτική διαιτησίας. Η δική μας πρόταση θα είναι να προσληφθεί ξένος αρχιδιαιτητής για να κάνει ορισμούς στη Super League και στη Football League για να κάνει ορισμούς σε διαιτητές και παρατηρητές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σαρρής και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον πόλεμο «λάσπης» που έχει δεχθεί.

«Προσπαθούμε να πάμε μπροστά το ποδόσφαιρο όταν κάποιοι που βρίσκονται και εντός αίθουσας προσπαθούν να απαξιώσουν κάθε ενέργεια της ΕΠΟ. Σε καθημερινή βάση βλέπουμε από συγκεκριμένα κέντρα λασπολογία με καταγγελίες, προαναγγελία διώξεων προσπαθούν να εμπλέξουν τη Δικαιοσύνη στο σχέδιο τους. Μας δημιουργούν προβλήματα. Δεν θα αφήσουμε να αμφισβητήσει κανείς την εντιμότητά μας και ειδικά από ανθρώπους που η ομοσπονδία προστάτευσε και διεθνώς και καταλαβαίνεται τι εννοώ. Έχουμε ενημερώσει UEFA και FIFA για το τι επιχειρείται να γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνετε τι εννοώ», ήταν τα λόγια του.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, παραδέχθηκε λάθη της ομοσπονδίας λέγοντας: «Στο θέμα του υποβιβασμού και προβιβασμού των ομάδων σε Super League και Football League καθυστερήσαμε να αντιδράσουμε. Φταίμε που έφτασε η κατάσταση εκεί. Το ίδιο συνέβη και τα ύποπτα παιχνίδια. Αποδείχθηκε λάθος η εκτίμησή μας, αλλά δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε την παντελή αδράνεια της πολιτείας στο συγκεκριμένο θέμα. Στο νέο πειθαρχικό κώδικα βάλαμε όλες τις αποφάσεις του συνεδρίου της UEFA που ανατρέπουν όσα ξέραμε για την αντιμετώπιση του φαινομένου».

Ακολούθως, εξέφρασε τα παράπονά του προς την πολιτεία, σχολιάζοντας: «Η πολιτεία και αυτό φάνηκε και από την επιχορήγηση έχει διάθεση να εγκλωβίσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε ξεκινήσει περικοπές από τα λειτουργικά της ΕΠΟ και από αυτές δώσαμε λεφτά στις Ενώσεις», προσθέτοντας πως «… η Εθνική κρατά ζωντανή την ΕΠΟ».

Τέλος, για τους στόχους της ΕΠΟ, επεσήμανε: «Μετά την πώληση του Ελληνικού η Εθνική θα μείνει άστεγη. Αν μας δώσει έκταση η πολιτεία είμαστε σε θέση να φτιάξουμε ένα σύγχρονο κέντρο. Θα φτιάξουμε μουσείο και πάρκο εθνικών ομάδων δίπλα στα γραφεία της ΕΠΟ».

πηγή: onsports.gr

To Top