“Σεβασμό σε όσους προσέφεραν”

Ο αντιπρόεδρος του Α.Σ. Άρης και τεχνικός διευθυντής του τμήματος βόλεϊ , Κώστας Χαριτωνίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην παραίτηση του Θωμά Γιώτα που δεν έγινε δεκτή, στις εξελίξεις για τον τον εορτασμό των 100 χρόνων και την κατάσταση στο τμήμα βόλεϊ της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον “Αρένα”:

Για την μη δεκτή παραίτηση του Θωμά Γιώτα: “Χθες είχαμε συμβούλιο με θέματα την παραίτηση του κ. Γιώτα δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του Δ.Σ και έτσι παραμένει στην προεδρία. Νομίζω πως είναι καλό αυτό που έγινε καθώς διαφορετικά οτιδήποτε γινόταν δεν θα ήταν προς όφελος του συλλόγου”.

Για τον εορτασμό των 100 χρόνων: “Καλό είναι να υπάρχει η επιτροπή αλλά πρέπει να υπάρχει η συμμετοχή όλων. Στις 24 του μηνός θέλουμε να γεμίσουμε το “Παλέ ντε σπόρτ” με τις ακαδημίες, να παρουσιάσουν την ιστορία της ομάδας, να κοπεί μια τούρτα και να τιμηθούν κάποιες μεγάλες ομάδες όπως η ομάδα του ποδοσφαίρου το 70, η ομάδα που πήγε πολύ καλά στην Ευρώπη η όπως η ομάδα που πήρε το πρώτο πρωτάθλημα στο μπάσκετ και ξεκίνησε την αυτοκρατορία. Αν δεν φέρουν όλοι τον κόσμο τους, ο στίβος και τα άλλη τμήματα, δεν θα έχουμε κόσμο. Σήμερα μίλησα με τον κ. Βένο και πήρα τον κ. Ζορμπίδη και άλλους ώστε να καταφέρουμε να οριστικοποιήσουμε πράγματα. Ο Άρης δεν πάει καλά αγωνιστικά αλλά τα 100 χρόνια δεν έχουν να κάνουν με την αγωνιστική εικόνα σήμερα. Πόσες φορές ο Άρης είχε παρόμοιες στιγμές όπως σήμερα; Όταν πήραμε το πρωτάθλημα το 1997  δεν το χαρήκαμε επειδή έπεσε το ποδόσφαιρο. Όταν όμως υπάρχει μια αγωνιστική διάρκεια, ανεξάρτητα από το πώς τα πάει η ομάδα σημαίνει κάτι εντελώς μοναδικό το να φτάσεις τα 100 χρόνια. Αυτό κάποιοι το καταλαβαίνουν ενώ άλλοι δεν θέλουν. Μακάρι ο Άρης να διεκδικούσε τίτλους. Μακάρι να έπεφταν τα 100 χρόνια στην αυτοκρατορία του μπάσκετ. Δεν συνέπεσε όμως γίνεται να μην κάνουμε τίποτα; Θα ήταν ασέβεια σε όλους τους αθλητές και γενικότερα τους ανθρώπους που προσέφεραν στον Άρη όλα αυτά τα χρόνια. Συνεχίζουμε εμείς μέχρι να σταματήσουμε”.

Για την εταιρεία που θα διοργανώσει την εορτή των 100 χρόνων και τα χρήματα που θα δοθούν: ”Όλα αυτά είναι λίγο «ράδιο αρβύλα». Αν θες να κάνεις κάτι καλό θα το δώσεις σε εταιρεία. Η εταιρεία όμως πληρώνεται από αυτά που θα βγάλει όχι από έτοιμα λεφτά. Θα πάρει ποσοστά. Ποια εταιρεία θα πάρει λεφτά που δεν υπάρχουν; Είναι γεγονός πως μιλήσαμε με μια εταιρεία. Ο Βένος έχει επιχειρηματικές υποχρεώσεις, δεν μπορεί να κοιτάει τις λεπτομέρειες. Θα βοηθήσουν οι υπάλληλοι του Άρη όμως αυτοί είναι ένας – δύο. Ο κόσμος δεν πρέπει να ακούει ράδιο αρβύλες. Σε αυτή την όμορφη όμως κουτσομπολίστικη πόλη η τρίχα γίνεται τριχιά. Πρέπει να κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις, οι οποίες θα ήταν φανταχτερές και πλούσιες αν η ομάδα ήταν καλά. Δεν πάει καλά αγωνιστικά και μπαίνεις στο δίλλημα αν θα κλαις και θα κάνεις μνημόσυνο αν θα τιμήσεις όλους όσους βοήθησαν. Πολλές ομάδες δεν πήγαν καλά αλλά δεν εξαφανίστηκαν. Εξαφανίστηκε η Γιουβέντους η άλλα μεγαθήρια; Έχουμε την υποχρέωση προς όλους τους αθλητές που ήταν στο σύλλογο και σηκώνουμε το χέρι. Ποτέ δεν μπορέσαμε σαν Α.Σ να κάνουμε μια μεγάλη εκδήλωση πέρα από τα αγωνιστικά και να βγάλουμε πέντε φράγκα. Να μην δώσει ο κόσμος πέντε η 10 ευρώ να ακούσει την Μαρινέλλα η τον Αντύπα; Δεν θα βοηθήσει τον Άρη; Αυτό θα έπρεπε να γίνεται κάθε χρόνο. Στόχος δεν είναι να δώσουμε αλλά να βγάλουμε λεφτά”.

Για το γεγονός πως ο Ερασιτέχνης ακολουθεί τις αποφάσεις της ΚΜΑ: “Την Τρίτη αποφασίσαμε ομόφωνα πως θα δεχτούμε ότι απόφαση βγάλει η Λέσχη Μελών. Γιατί να αντιταχθούμε σε κάτι που θέλουν η λέσχη και ο κόσμος; Αυτό δεν έγινε και τις προηγούμενες φορές; Είπαμε εμείς δεν θέλουμε τον Σκόρδα; Ότι απόφαση υπήρχε την δεχθήκαμε. Από το καλοκαίρι έβλεπα εγώ ότι όποιος θέλει να αποφασίσει κάνει ένα συμβούλιο Παναρειανό και προχωράει. Σήμερα θέλουν να φύγει ο Σκόρδας επειδή έχει μια νίκη. Αν είχε πέντε νίκες κανείς δεν θα έλεγε τίποτα. Εγώ δεν μπαίνω σε αυτές τις διαδικασίες. Μακάρι όποιος μπορεί να βοηθήσει να σωθεί η ομάδα. Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Δεν γίνεται ο Άρης να περπατάει σε τεντωμένο σκοινί. Πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά. Μπορεί να έχει το 30% ο Ερασιτέχνης αλλά δεν ήμαστε οι αρμόδιοι για να αποφασίζουμε μέλλει γενέσθαι. Όταν έρθει η ώρα θα μπορεί να συζητηθεί. Νομίζω πως ότι είναι καλύτερο θα το αποφασίσουν αυτοί που διοικούν. Ο Ερασιτέχνης πάντα βοηθά και το δείχνει και έμπρακτα. Σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη είχε δηλώσει πως θα συναχτούμε με ότι αποφασίσει η Λέσχη και αυτό κάνουμε”.

Για το γεγονός πως ο Άρης βρίσκεται στα δικαστήρια: ”Δεν είχε γίνει, έγινε και αυτό στον Άρη”.

Για το τμήμα βόλεϊ του Άρη: “Με το βόλεϊ παλεύουμε. Έχουμε ευνοϊκό πρόγραμμα σε σχέση με άλλες ομάδες. Η ομάδα για να μην πάει στα πλέι αουτ θέλει τρεις βαθμούς. Εγώ προσωπικά λέω πως δόξα τω θεώ που η ομάδα είναι στην Α1. Αν δεν αναλαμβάναμε δεν θα τα κατάφερνε η ομάδα. Αγωνιστικά δεν μας βγήκε ο Ρόλιτς που ήταν αγύμναστος και μας κορόιδεψε ενώ δεν μας βγήκε και ο Κράβαρικ. Από εκεί και πέρα πήγε καλά η ομάδα αλλά ανασταλτικά λειτούργησε η σφαγιαστική διαιτησία στην Αλεξανδρούπολη που μας άφησε εκτός κυπέλλου και στόχων”.

Για τον Κράβαρικ: “Ο Κράβαρικ ήταν ένα καλό παιδί, καλός παίκτης, τα πήγε καλά στον Ηρακλή και τον πήραμε. Ξέρει το Ελληνικό βόλεϊ και δεν λέω πως δεν είναι καλός προπονητής απλά δεν βγήκε. Θα συνεχίσει την καριέρα του και πιστεύω πως θα πετύχει όπως πέτυχε και ως παίκτης”.

To Top