Σενάρια για Άρη και Γιακούποβιτς!

Μεταγραφικά σενάρια είδαν εντός της ημέρας το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εμπλοκή του Άρη στην απόκτηση του Ελβετού γκολκίπερ του Ολυμπιακού Βόλου Έλντιν Γιακούποβιτς.Ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της περυσινής Σούπερ λίγκας και από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εξαιρετικής πορείας του Βόλου στο πρωτάθλημα βρίσκεται σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου προ των πυλών μιας ελληνικής ομάδας, η οποία όπως φωτογραφίζουν τα σενάρια είναι ο Άρης!

Τι αναφέρουν τα σενάρια αυτά; “Ο Γιακούποβιτς χαίρει της απόλυτης εκτίμησης του προπονητή των «κιτρινόμαυρων», Σάκη Τσιώλη, ο οποίος άλλωστε τον είχε πέρυσι στον Ολυμπιακό Βόλου και αν κι εφόσον αποδειχθεί ότι ο Μιχάλης Σηφάκης χρειάζεται να χειρουργηθεί στο γόνατο, είναι έτοιμος ανάψει το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Σε περίπτωση που ο τραυματισμός του Έλληνα διεθνούς πορτιέρο δεν αποδειχθεί τόσο σοβαρός και μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με θεραπευτική αγωγή, τότε ο Άρης δεν θα προχωρήσει στη μεταγραφή και θα δώσει χρόνο στον 24χρονο Μάρκο Βελλίδη…”.

Από τον επίσημο Άρη δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση ή διάψευση της είδησης, αν και όπως αφήνεται να εννοεί ο Γιακουποβιτς δεν ήταν ο… “τρίτος Βολιώτης” που λέγεται από το πρωί ότι θα καταφτάσει στο Χαριλάου.

Αυτά λένε στην Αθήνα. Ο ίδιος ο Έλντιν Γιακούποβιτς έκανε δηλώσεις στο gazzetta.gr, τις οποίες και σας παραθέτουμε:

-Τι ξέρεις εσύ σχετικά με το φημολογούμενο ενδιαφέρον των τριών μεγάλων ομάδων της Αθήνας;
«Απολύτως τίποτε! Κάποιοι φίλοι και ορισμένοι συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό Βόλου μου έχουν μεταφέρει αυτά τα δημοσιεύματα, αλλά δεν υπάρχει τίποτε χειροπιαστό εκτός από φήμες… Ελπίζω να συμβεί κάτι, γιατί η χρονιά έχει αρχίσει κι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με την ομάδα, πρέπει να βρω κάπου να παίξω».

-Ο manager σου δεν σου έχει πει τίποτε;
«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχω επίσημη συνεργασία με κάποιον manager, απλά συνεργάζομαι με δύο Έλληνες ατζέντηδες, οι οποίοι έχουν κινητοποιηθεί για να μου βρουν ομάδα».

-Δηλαδή ο κ. Σέρτζιαν Τσέροβιτς που κάνει δηλώσεις δεξιά κι αριστερά για λογαριασμό σου, δεν σε εκπροσωπεί;
«Όχι, σου είπα ότι αυτή τη στιγμή, δεν έχω συμβόλαιο με κάποιον manager»!

-Ποια είναι η δική σου επιθυμία σχετικά με όσα ακούγονται;
«Κοίτα φίλε, να σου πω την αλήθεια, δεν πιστεύω ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον από καμία από τις τρεις μεγάλες ομάδες! Αν υπήρχε, θα είχε εκδηλωθεί επίσημα. Άλλωστε, όλοι ήξεραν εδώ και καιρό ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δύσκολα θα συνέχιζε στη Superleague. Μέχρι τώρα καμία απ’ αυτές τις ομάδες δεν με έχει ενοχλήσει».

-Ναι αλλά, η απόφαση-αφανισμός για τον υποβιβασμό της ομάδας, επισήμως, ελήφθη μόλις χθες…
«Γι‘ αυτό κι εγώ θα περιμένω τρεις-τέσσερις μέρες μέχρι να γεννήσει η γυναίκα μου και αν δεν προκύψει κάτι, τότε θα πρέπει να κοιτάξω το μέλλον μου και να υπογράψω κάπου. Δεν σου κρύβω ότι κάθε μέρα εύχομαι να χτυπήσει το τηλέφωνο και να συμφωνήσω με έναν από τους μεγάλους ελληνικούς συλλόγους… Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα και σίγουρα μεγάλο άλμα για την καριέρα μου. Αν έρθει η πρόταση έχει καλώς, αν όχι, τότε θα αποδεχθώ την προσφορά που μου έχει καταθέσει μία ελληνική μικρότερου βεληνεκούς που δεν έχει στόχο το πρωτάθλημα».

– Επομένως έχεις ήδη μία πρόταση στα χέρια σου;
«Η αλήθεια είναι ότι σοβαρό ενδιαφέρον έδειξε και η Τότεναμ, ωστόσο, η συγκεκριμένη επιλογή ήταν αρκετά πολύπλοκη γιατί δεν είναι ξεκάθαρο αν μπορώ να αγωνιστώ εκτός Ελλάδας… Οπότε, αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν έχω κάτι καλύτερο, τότε ναι, κατά 99%, θα αποδεχθώ τη μοναδική επίσημη πρόταση που έχω στα χέρια μου»!

– Να υποθέσουμε ότι δεν μπορείς να αποκαλύψεις το όνομα της ομάδας, έτσι δεν είναι;
«Εννοείται κι έχω δώσει το λόγο μου γι‘ αυτό. Είμαι υπόχρεος απέναντι στους ανθρώπους της, γιατί έχουν κάνει μεγάλη υπομονή για την περίπτωσή μου και οφείλω να τους την ανταποδώσω. Επομένως, θα περιμένω λίγες μέρες ακόμη και αν δεν αλλάξει κάτι θα υπογράψω”.

To Top