Σενάριο απευθείας ανόδου στην Α1 Γυναικών για τον Άρη

Σενάριο για απευθείας άνοδο και άμεση συμμετοχή του Άρη στην Α1 Γυναικών μπάσκετ λόγω πιθανών αποχωρήσεων από τη μεγάλη κατηγορία, προκύπτει από σχετικό ρεπορτάζ.

Να σημειωθεί πως και πέρσι ο Άρης θα μπορούσε να διεκδικήσει την απευθείας άνοδό του για τους ίδιους λόγους, όμως δεν προχώρησε τότε.

Συγκεκριμένα το «wbasket»  αναφέρει: «Νέο αριθμό ξένων αθλητριών είναι πολύ πιθανό να έχουμε στο νέο Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Ο επικρατέστερος είναι αυτός των τεσσάρων, αλλά με τρεις Αμερικανίδες και μία κοινοτική.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι η προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα και η διευκόλυνση των ελληνικών που θα παίξουν στην Ευρώπη.

Ο Covid 19 έφερε πολλά προβλήματα στις ομάδες, κυρίως οικονομικά, με αποτέλεσμα πολλοί χορηγοί να αποχωρήσουν και να μειωθούν οι πόροι των εσόδων. Δύο ομάδες της περσινής Α1 είναι αμφίβολες για τη συμμετοχή τους, αφού τα οικονομικά δεδομένα είναι δυσβάσταχτα.

Οι επιλαχούσες ομάδες που έχουν δικαίωμα ανόδου από την Α2, είναι κατά σειρά Πρωτέας Βούλας, Αρης και Ηλιούπολη.

Στον νέο αθλητικό νόμο που έχει ψηφιστεί, πλέον όλα τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων θα δηλώνονται ηλεκτρονικά, για να διαπιστώνονται όλες οι οφειλές με τις ανάλογες κυρώσεις. Ομάδα που έπαιζε επί σειρά ετών στην Α1 έχει αρκετές εκκρεμότητες προς ξένους αντζέντηδες και παίκτριες με την επίσημη καταγγελία στην FIBA να είναι προ των Πυλών, με κίνδυνο τη μη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα».

To Top