ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σερέλης: «Περήφανος για τον Κουζέλογλου, μπορεί να κάνει πολλά ακόμη»

Ο Χρήστος Σερέλης αναφέρθηκε στην… περηφάνια που ένιωσε με την κλήση του Γιάννη Κουζέλογλου στην Εθνική ομάδα και υπογράμμισε πως το τρίποντο του Γερομιχαλού δεν αλλοιώνει το αποτέλεσμα και τη νίκη του Λαυρίου επί του Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικοός του Λαυρίου στο Yellow Radio 101,7 FM:

Για την πορεία του Λαυρίου: «Είναι μια συνεχιζόμενη επιτυχία με αρκετές νίκες, που δεν είναι τυχαία, και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Σαφώς και δεν το περιμέναμε στην αρχή της σεζόν πως θα είμαστε εδώ σήμερα. Ήταν πολύ σημαντική η πρώτη μας νίκη στην έδρα του Περιστερίου και στη συνέχεια έπαιξε ρόλο εν μέρει η άγνοια κινδύνου που είχαμε σε κάποια ματς».

Για το μπάτζετ της ομάδας: «Το αγωνιστικό μπάτζετ είναι στις 300-310 χιλιάδες ευρώ».

Για το παιχνίδι με τον Άρη και την ένσταση για το τρίποντο του Γερομιχαλού: «Σαν άνθρωπος του μπάσκετ τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Άρη. Περιμέναμε πως θα είναι δύσκολο το παιχνίδι. Για την ένσταση, νομίζω πως είναι μια πολύ οριακή φάση. Την ώρα του αγώνα δεν μπορούμε να έχουμε άποψη. Ακόμα και αν πούμε πως το καλάθι δε θα έπρεπε να μετρήσει, θεωρώ πως δεν αλλοιώνει καθόλου το αποτέλεσμα. Δεν πιστεύω πως επηρέασε το παιχνίδι. Αν κάτσουμε να δούμε κάθε διαιτητική απόφαση στα παιχνίδια και αν έχει συμβάλει στο αποτέλεσμα τότε κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένσταση και να την κερδίσει. Οι διαιτητές καλούνται να πάρουμε περίπου 60 αποφάσεις, είναι δύσκολο να είναι όλες σωστές. Κάθε ομάδα καλό είναι να διεκδικεί το δίκιο της, αλλά αυτή η φάση δεν έκρινε το αποτέλεσμα».

Για τον Κουζέλογλου και την κλήση του στην Εθνική: «Είμαι περήφανος που κλήθηκε στην Εθνική. Πριν τρία χρόνια είχα μιλήσει στον Κουζέλογλου και στον Κακλαμανάκη που τους είχαμε στο Λαύριο και τους είχα πει πως στόχος τους πρέπει να είναι τα παράθυρα των εθνικών. Ο Κακλαμανάκης το κατάφερε από την πρώτη του χρονιά. ο Γιάννης ήταν και πέρσι πολύ καλός και φαινόταν ότι έχει πλέον ωριμάσει και ήταν έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω. Πέρσι δεν είχε διάρκεια, πλέον ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και αυτό που έχει βάλει στο παιχνίδι του είναι η αγωνιστική σταθερότητα. Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, δουλεύει σκληρά, είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν και πιστεύω πως βάλαμε και εμείς ένα λιθαράκι. Είναι ένα παιδί που έχει τρομερά αθλητικά προσόντα και αν συνεχίσει να δουλεύει μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα».

Για τον λόγο που έφυγε από το Λαύριο: «Θέλαμε να τον κρατήσουμε πάρα πολύ. Έχουμε ένα μπάτζετ μειωμένο κατά 70-80 χιλιάδες σε σχέση με πέρσι. Υπήρχαν συζητήσεις αρχικά με το Περιστέρι. Δεν πιστεύαμε πως θα μπορούσαμε να τον πλησιάσουμε οικονομικά και χτίσαμε την ομάδα χωρίς αυτόν. Ήρθε έτσι η κατάσταση και με τον κορωνοϊό και τον κέρδισε ο Άρης με χρήματα πιστεύω όχι πολλά περισσότερα από αυτά που θα έπαιρνε στο Λαύριο. Ήταν θέμα οικονομικό αρχικά».

Για τον Βουλγαρόπουλο: «Ο Στράτος είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το Λαύριο αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ. Θεωρώ ότι στα 20 του με το ύψος και την ταχύτητα του μπορεί να πετύχει πολλά. Νιώσαμε ότι πρέπει να αρπάξουμε την ευκαιρία. Όταν έμεινε ελεύθερος του κάναμε αμέσως πρόταση. Προφανώς έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει, δουλεύει πολύ, είναι προσγειωμένος και έχει πολλά να μάθει. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα από τον Στράτο, θέλουμε να παίρνει ολοένα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Είναι σημαντικός και για το ελληνικό μπάσκετ. Σημαντικό να βάλει και μυικό όγκο, παίζει καθαρά ως σέντερ. Με τον Άρη ήταν καλύτερος από ότι περιμέναμε με πολλά ριμπάουντ και σκορ».

To Top