Σεραπίνας: “Είχα πάθει πολιτισμικό σοκ!”

Συνέντευξη από τον… απόλυτο σταρ του γερμανικού πρωταθλήματος πήρε το μπασκετικό σάιτ “schoenen-dunk.de” για την πορεία του από το ξεκίνημα της καριέρας του μέχρι σήμερα. Ποιος είναι αυτός; Ο Σιμόνας Σεραπίνας, που δεν “έπιασε” στον Άρη αλλά οδηγεί εκ του ασφαλούς την Τέλεκομ Βόννης στη μπουντεσλίγκα…Ο Λιθουανός φόργουορντ αναφέρθηκε και στο… πολιτισμικό σοκ που έπαθε όταν ήρθε στην Ελλάδα!

Ο Σεραπίνας πραγματοποιεί εντυπωσιακό ξεκίνημα στο γερμανικό πρωτάθλημα. Έχει 16 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ κατά μέσο όρο και σουτάρει με ποσοστό 44% από τη γραμμή του τρίποντου. Είναι πρώτος σκόρερ της Τέλεκομ Βόννης, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Προπονητής της ομάδας είναι ο Μίκαελ Κοχ με πολυετή θητεία στον Παναθηναϊκό.

Ο Λιθουανός φόργουορντ στη συνέντευξη που έδωσε ρωτήθηκε και για την εμπειρία του στον Άρη. Ήρθε στη Θεσσαλονίκη το 2006, φεύγοντας για πρώτη φορά από τη χώρα του για να παίξει μπάσκετ. “Ήταν ένα πολιτισμικό σοκ για μένα αυτή η αλλαγή, γιατί πήγα σε μια χώρα τελείως διαφορετική από τη Λιθουανία, με διαφορετικό τρόπο ζωής, διαφορετική φιλοσοφία των ανθρώπων εκεί. Αυτό με φόβισε στην αρχή”, είπε ο Σεραπίνας και πρόσθεσε πως “ήταν και πολύ σκληρή η προετοιμασία που κάναμε τότε… Θυμάμαι προπονιόμασταν δύο εβδομάδες ασταμάτητα, χωρίς κανένα ρεπό και αυτό ήταν αρκετά επίπονο”.

To Top