Σε ασφυκτικό κλοιό η ΠΑΕ ενώ εκπνέει η προθεσμία για τις προτάσεις

Όταν στη γενική συνέλευση της 4ης Μαΐου ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θανάσης Αθανασιάδης μιλούσε για άμεση καταβολή ενός εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου να υπάρχει το «φιλί της ζωής», πριν από την… παρατεταμένη χορήγηση «οξυγόνου» για να υπάρχει «ζωή στον Άρη», προφανώς δεν είχε στο μυαλό του, τα «αγκάθια» που προέκυψαν τα τελευταία 24ωρα. Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για τις προτάσεις για τις ΠΑΕ, όπως την έθεσε η Κοινωνία Μελών. Την ίδια ώρα, τα «αγκάθια» αυτά πληγώνουν το σώμα της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Τα προβλήματα συσσωρεύτηκαν… Αυτήν τη στιγμή το ποσό του ενός εκατομμύριου ευρώ σε διάστημα δέκα μερών είναι σίγουρα πιο μεγάλο. Ένας λογαριασμός… φουσκωμένος. Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις:

1. Προσφυγές Φατί και Ντίκο, οι οποίες εκδικάζονται τη Δευτέρα 21 Μαΐου. Ο πρώτος αξιώνει μετρητά 80.000 ευρώ για να δοθεί αναβολή της υπόθεσης. Ένα λίγο χαμηλότερο ποσό (50.000) χρειάζεται και για τον δεύτερο.

2. Η κατάπτωση της εγγυητικής μετά από την προσφυγή του Διγενή Λακκώματος και απόφαση της ΕΕΑ πιέζει οριακά πλέον τα πράγματα. Απαιτείται άμεσα είτε η αντικατάσταση της εγγυητικής, είτε διακανονισμός με την ομάδα της Χαλκιδικής. Με απλά λόγια: χρήματα άμεσα που ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

3. Η προσφυγή-μαχαιριά του Σηφάκη προσέθεσε ένα νέο μεγάλο πρόβλημα. Ειδικά από μια υπόθεση για την οποία υπήρχε η αίσθηση ότι είναι δρομολογημένη.

4. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές περιμένουν στα όρια τους για την ικανοποίηση των υποσχέσεων. Μικρά ή μεγάλα ποσά με μεγαλύτερο από όλα το συμβόλαιο του Καστίγιο, ο οποίος έχει να παίρνει από… πέρσι! Και δεν είναι ο μόνος.

5. Μια σειρά από προμηθευτές βρίσκονται στην… ουρά και περιμένουν να περάσουν από το ταμείο, αξιώνοντας μικρά ή μεγάλα ποσά.

Μέσα σε αυτόν τον ασφυκτικό κλοιό, λήγει η προθεσμία για την καταβολή των προτάσεων-λύσεων προς την ΠΑΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ανοίξουν σήμερα τα χαρτιά τους για την επόμενη μέρα του Άρη. Περιθώρια δεν υπάρχουν, αλλά λύσεις.

Σε αυτό το τοπίο αναμένεται να καταθέσει την πρότασή της η διοίκηση Αθανασιάδη. Οι άλλες πλευρές δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους, αλλά υπάρχει έντονη κινητικότητα από το δ.σ. της Κοινωνίας Μελών, από τα μέλη του «Άρης Ενότητα» και από την Τρίτη εκδηλώθηκε παρέμβαση-πρωτοβουλία από τον ερασιτέχνη.

Θεωρείται το ιδανικό σενάριο να πέσουν στο τραπέζι προτάσεις από όλους. Να έχει τη δυνατότητα ο κόσμος του Άρη να αποφασίσει. Με συγκεκριμένα δεδομένα, όμως και όχι λόγια, ώστε να εξασφαλιστεί το «οξυγόνο» για την ΠΑΕ!

Λογικά και εντός της ημέρας η Κοινωνία Μελών αναμένεται να ορίσει την γ.σ. στην οποία θα κληθούν τα μέλη του φορέα να αποφασίσουν. Πιο πιθανή μέρα, αναμένεται να είναι η Παρασκευή.

To Top